Uppdrag granskning

..ja men här kom fortsättningen på den tragiska historien om vad som hände på det där sjukhuset i Gdansk.

Helt otroligt att de inte har ngn eftervård.

Men det var inte förän Dr. Pelle kom in i bilden som det vikigste sades; Att Patienten själv, som kund, har stor del i att själv kolla upp kirurgen, kliniken, sjukhuset, eftervården och samt leva upp till de förberedelser som måste ske, ang rökning, samt, alkohol och smärtstillande inför kommande operation.

 

Hon som gjorde en gastric-sleeve, hennes situation var också små tragiskt, men mest för att hon inte tagit reda på fakta i förväg själv. Det finns massa forum där man kan få veta hur saker och ting kan gå till.

Och det är inte så att det är mer eller mindre risk med öppen eller lap.teknik, utan det handlar mest om återhämtningstiden efteråt. Infektionsrisk finns alltid. Och var kan bildas på vem som helst och läckage kan också ske på vem som helst och var som helst.

Att kalla Sleeve en utdömd metod är väl att ta i då de görs även här i Sverige, och om hon inte har större viktopreblem än vad hon verkade ha, på de bilder man såg från uppvaket så passar kanske sleeve henne så hon kan äta mindre potioner.

Att sen ösa på ”hon kan ej dricka och äta normalt”..

Det är just det som är meningen.

Man skall inte dricka och äta samtidigt vid en sådan operation och det är just det som kontrollerar matintaget. Sen om hon hade andra poblem med att få ner mat framgick inte. Men normalt, blir det aldrig.

 Så tyckte programmet var allmänt onödigt slöseri med tid. Men att det är helt rätt att folket på sjukhuset i Gdansk bör utredas och stängas av.

Eftervård är det som patienter skall fråga om först, inte hur snygga de nya tuttarna skall bli.

Patienen måste ta ansvar för en hel del själv.

Vad som hände med de andra patienterna framfick inte vad orsaken till grabbens såriga mage är, utan det kändes mest som smutskastning om att så hemska meningar som möjligt skulle vara med, men om man inte får bakgrunden och orsak till vad som hänt, och om patienten inte söker vård här hemma för komplikationer, vilket vi har all rätt till, är lite upp till oss själva. Så allt kan inte kastas på sjukhuset, då

Plastikkirurgi, och ALL ANNAN kirurgi är livshotande hobby. Det trodde jag alla visste.

och det är nog också just därför folk blir beroende av det. Eftersom det ger ett sådan adrenalinkick.