Bläckpatroner – fylla på bläck själv

 

 

Refill kits – fylla på bläck själv

Kompletta kits (paket), som gör det möjligt att fylla på bläck själv till din skrivare, blir mer och mer populära. Du har möjligheten att spara in en hel del pengar (upp till 70%), och det är miljövänligt dessutom.

Kom dock ihåg att det kan vara rätt komplicerat. Det är heller inte att rekommendera för alla typer av bläck-patroner eller toners, även om det finns att köpa ”refill-kits” till snart sagt alla modeller av laserskrivare, kopiatorer och bläckstråleskrivare.

Varning! Om du är en person som upplever det som besvärligt att, till exempel, programmera din video eller om du blir en aning svettig vid tanken på att byta tändstift på bilen, så är refill-kits (fylla-på-bläck-själv) ett projekt som du klarar dig utan.

Om du å andra sidan känner dig lite händig så kan det vara både skoj och lönsamt.

Råd & Tips

Om din bläckpatron är igensatt (eller om den bara inte funkar som den skall efter att du har fyllt på den), så pröva att lägga den i varmt vatten i ett par minuter tills du ser lite bläck läcka ut ur patronen. Plocka då upp den och torka den med en trasa eller lite hushållspapper. Montera den i din printer och sätt igång ”printerhuvudrengöringsprogrammet” (puh, långt ord…). Instruktioner för hur du startar programmet finns i manualen till skrivaren. Nu borde det funka igen!

Se alltid till att ha några nyfyllda bläckpatroner till hands när din skrivare börjar få slut på bläck. Försök också att alltid ha lite påfyllnadsbläck hemma så att du kan fylla på dem med en gång. Då slipper du problemet med att de ligger och torkar igen under tiden det tar för dig att beställa hem mer bläck.

Ett annat bra tips är att fylla på bläck innan patronen har hunnit ta helt slut. Återigen minimerar du risken för att de skall torka igen, samt att du förstås alltid har bläck i din printer!

Om du har den senaste modellen av bläckpatron med ett litet datachip inmonterat som talar om för din skrivare vilken bläcknivå den har, så kan du få problem att använda påfyllningskit. Men det finns en lösning även på detta problem! Företaget QB7 erbjuder ”reset” manicker som gör det möjligt att ställa in chippet på den nivå du vill. Därmed kan du återanvända även dessa bläck-patroner.

via Refill kits för bläckpatroner – fylla på bläck själv.

http://www.digiview.se/refilltips.HTM