Att tänka på efter en fettsugning

Beroende på ingreppets omfattning kommer du att ha mer eller mindre

ont. Till skillnad från många andra operationer så brukar smärtan efter en fettsugning inte upplevas som så intensiv. Man brukar jämföra den med en kraftig träningsvärk.

Se till att du har värktabletter hemma som är ordinerade av läkaren. Exempel på värktabletter som räcker i de flesta fall är: Citodon eller Distalgesic. Första veckan efter operationen skall du inte äta något som innehåller acetylsalicylsyra då detta kan ge efterblödningar. Även E-vitamin bör du undvika.

Tiden och måsten direkt efteråt

Tiden efter operationen kan många känna sig trötta och matta.

Operationsområdet känns ömt och beskrivs ofta av många som ”bedövad ömhet” Området svullnar och når maximal svullnad efter 2-4 dygn. Det är inte heller helt ovanligt att man känner sig nerstämd dagarna efter operationen, detta är helt normalt, speciellt om man är svullen och blå och inte riktigt känner igen sig. Skulle tillståndet däremot försämras, tilltagande värk och rodnad, feber eller kraftig svullnad i operationsområdet kontakt då din läkare. När en vecka gått efter operationen brukar området fortfarande kännas ömt vid beröring.

Känselförändringar

Den första tiden efter en fettsugning brukar huden i operationsområdet kännas bedövad, detta är helt normalt.

Det kan även ta upp till några månader innan hudens känsel är helt normal.

Blåmärken & svullnad

Blåmärken och svullnad är vanligt förekommande efter en fettsugning.

Hur omfattande dessa blir varierar. Hos personer som får blåmärken lätt, kan de sitta i mycket länge, ända upp till 3-5 veckor. I andra fall kan de mesta av blåmärkena blekna och försvinna efter 1 vecka.

Svullnaden brukar vara som störst de 2-3 första dagarna och avtar sedan sakta. Oftast upplever patienterna att den värsta svullnaden har lagt sig efter ca 2 veckor. Det finns salvor och massageoljor som kan hjälpa blåmärken att försvinna fort. Att de fungerar är inte dokumenterat och upp till dig själv att prova. Exempel kan vara salva med Arnika. Finns att köpa hos homeopaten eller i hälsokosten.

via QVINNA.info – Mer info – Att tänka på efter en fettsugning.

OK.. 2veckor med regäl ömhet – träningsförbud tackar man inte nej till 🙂 Bra sida! Blåmärken över hela låren kommer jag ha, jag som har så lätt att få blåmärken också.. men de försvinner sjukt snabbt.. 5-6 dagar max…. Så det blir att packa massa förband, för det kan tydligen läcka vätska! Det var inte kul i Polen med kladdiga byxor, så skall ha massa bindor med mig.. always ultra gjorde susen!! Men blähääää ändå.. hoppas verkligen inte att det läcker så förbannat som sist..då dog jag nästan av äckel!…

Sova, sådant är jag ju bra på ..så det e bara o ligga i 🙂