Lipo – min resa

Nu har det gått 5 dagar sen jag fettsög mina lår som vägrar banta ner sig, eftersom vissa depåer inte verkar röra på sig av LCHF eller träning, låt mig berätta.. fett ovan knän eller insidan av låren som är ett enormt kvinnoproblem.

Så tänkte berätta sådant som inte framkommer när man pratar med en kirurg eller kollar på plastik-tv.
Ingen pratar direkt om konvalescens nämligen och det är faktiskt något man borde ha koll på innan. Anser jag så man slipper bli chockad av det i alla fall.

Dag ett, då kom ju naturligtvis kirugen in och sade hej och välkommen, klämde lite på mina lår och sade att det fanns en hel del här, han verkade riktigt blyg.. svårt att prata med honom, men jag hade inga direkta frågor eftersom jag googlat det mesta innan, utan jag är ju mest nyfiken på hur ont det kommer göra efteråt. Han sade att om han tar max, 5 liter, så kommer det kanske krävas att jag gör lårlyft sen. Jag sade att jag redan gjort ett inre sådant och att det inte var en höjdare, men om jag verkligen behöver det sen så behöver jag det, och det är något jag tänker tänka på sen.

Så läggs man på operationsbordet, får IV inkopplat i handen för narkos och så tas blodtrycket typ hela tiden under operationstiden. Så att du sen vaknar med enorma blåmärken runt vänster arm är helt normalt.
Narkosen är den samma oftast som Michael Jackson dog av. Men här har man iaf upplivningsanordning i fall att om något händer.

Man vaknar trött och har fått på sig en gördelbyxa som går fr halva vaden och upp för magen som är sjukt tight.
Kateter och IV med salt och glocos dropp är inkopplat för att man skall få näring och att läkaren och sjuksköterskorna skall ha koll på att man kan kissa ordentligt, vilket är avgörande för att de skall veta att man återhämtar sig ordentligt.

Själv vaknade jag i en sjukhussäng med gallerna uppe på sidan så jag knappt kunde röra mig. Jävligt olustigt och jag fick snarare panik eftersom jag blev inlåst i en sådan säng som liten.
Och kateter, alltså jag känner mig som i ett fängelse.. men jag måste ju bajsa!
-Hon sade nej!
-Jo, jag måste på toa!
-Men du har kateter!
-Nummer två!
-Ok..
Jag gick på toa, kanske 3-4 timmar efter att narkosen gått ur, alltså inte gått ur… så jag svettades som en gris och spydde i handfatet, när jag sen kom ut fr toan så fick sjuksköterskan panik såklart… så det togs febertemp och puls och allt 🙂 Men inget, jag e ju bara groggy av narkosen, men kul var det inte.

Jag vaknade flera gånger eftersom man sover riktigt illa på narkosbiverkningar.
Kan jag få mat?
-Tyvärr det stängde för 3 timmar sen, kl är mitt i natten. -Eh, men något?
Määän… jag fick en banan.
Det räckte med en halv för jag blev illamående igen.

På morgonen fick jag frukost, minns inte vad det var men efter det ville jag ju gå på toa då jag är som en bebis som måste bajsa efter att jag käkat.
-Om två timmar!
-Nä nu!
*suck suck*
-Jag måste på toa efter att jag ätit.
-Hmm ok, då äntligen tog de bort katetern och jag fick gå på toa, när jag kom tillbaka så fick jag åka till mitt rum 12. In där och jag duschade direkt och kissade och insåg att mina ben var tomma!! Jösses..hur fan skall jag kunna sitta nu???

Doktorn kom strax efter att jag kom till mitt rum och sade att han fick ut max och att han inte bara tog från de 4 zoner vi hade kommit överrens om, utan tagit hela låren. -Eh ok, tack då? Eller något..
Jag hade inte börjat svullna än. Det tog nog 6-8 timmar innan det började bli riktigt mörkblått och lila precis över allt. Men jag gick någon sväng runt i oasen där som var riktigt fin, tog en kopp te och tog mig ut och hittade en affär där jag köpte höns-lår, grillat, för vem vet vad man får för mat, och när;)
Gick lite promenad med mina enormt svullna fötter och händer, hade ingen direkt känsel i dem, regält vattenfyllda och kirurgen sade att de fyllt mig med lika mkt vätska som de tagit från mig så att det är därför jag har elefantfötter och händer. Det var ju ingen information jag visste innan att man fylls med vätska intravenöst. Men ok..

Jag sov dåligt den natten också och fick en spruta i magen igen som skulle vara blodförtunnande och så fick jag diklofenak vid behov.
När jag vaknade så var jag helt lila precis över allt, under rumpa och ner för halva vaden och svullen som en stucken gris!! Sprängde byxorna nästan!! Jäkligt svårt att gå med runda fötter. Det gjorde väl inte ont direkt men det sprängde ju i huden och jag var minst lika stor som när jag var som störst!!
Det var att gå sina promenader dricka och och äta och sova.

Jag stannade två nätter på kliniken och sen blev jag skjutsad till hotellet Oru.
Det var skönt eftersom jag hade tröttnat på den där hårda sjukhussängen och dess hårda lakarn som gett mig lite brännsår.

Hotellet var mkt finare än det jag stannade på den kvällen som jag kom till Tallin. Men då hade jag gått från två stjärnor till 4, så det är ju klart. Mkt fin restaurang och lobby och så.

Men det var svårt att sätta sig på toa och att inte alltid gå och duscha eftersom då slapp man gördelbyxorna ju!
Nu hade jag äntligen en riktig stor spegel också och såg att jag var hur svullen som helst och mörkblå, svart på baksida knän och uppåt.

Visst, det var stelt att gå men mer än så kanske det inte var, därimot var det ju det här att man glömmer bort att man faktiskt blir helt slut av att gå i 5 trappsteg eftersom kroppen faktiskt är nyopererad.

Någo smal har jag dock inte blivit utan jag e större än vanligt om benen och det kan ta några veckor innan fötterna ser ut som fötter igen och låren hittar tillbaka. Det är ingen som berättar att man faktiskt går upp i vikt av att ta bort 5 kg fett. Detta hände även när jag opererade låren förra gången och magen, man tar bort 2.2kg hud med fett och går upp minst det dubbla, imorgon skall jag se vad vågen säger, men jag skulle gissa på allt mitt LCHF:ande och mina 10.6kg ner är tillbaka till ursprunget nu, men det är ju naturligtvis bara vätska.

Nu, är det dag 5 sen op och stelheten börjar faktiskt släppa lite, ont har jag väl inte direkt, förutom mensvärk, för men fick jag nu naturligtvis idag. Annars är jag trött var 3 timme och sover 2 timmar och är uppe 3 timmar och fryser en del, går några varm i vardagsrummet och försöker att inte prata om mina ben hela tiden.

Det enda jag kan tycka är lite jobbigt är att jag hör min egen puls, och att den har stigit en hel del, men det är ju normalt, det har ju varit ett ingrepp som sagt. Jag ligger på puls 86 nu ungefär, brukar väl ligga på 68.
Mitt blodtryck innan op var 103/68 som de tyckte var lite väl lågt, men jag har lågt.. så det är inget konstigt. Men de frågade mig och det var ju seriöst.

Nu är det lördag och jag opererades måndag kväll, och jag sov 6 timmar i inte världens tightaste träningstights. Och det var skönt. Men jag skall ändå ha mina tightastetights resten av dagen.
Är som sagt mkt skönare att gå runt idag och vissa partier är något mer ljuslila. Men äter ändå 1g alvedon ca var 6 timme. Det är ändå det jag vaknar av, att jag behöver alvdeon, det är det enda som får pulsen att sluta slå i öronen och lätta på trycket i hela kroppen.

Lördagen var rätt så jobbig, grät och muckade lite och hade mig, men var ändå vaken den mesta delen av dagen. Men däckade sen och sov 14.00 och nu är det söndag, stod på vågen och 7kg upp.. har säkert gått ner lite redan så jag utgår ifrån att i Tisdags så var jag uppe i minst 9kg upp.
Känns mindre kul, men det är ju bara vätska och inflammation.

Men
1.) Man går inte ner i vikt av fettsugning eller annan plastik.
2.) Svullen i minst 4-6 veckor efteråt och du går som en anka.
3.) Blåååå som en turkisk fisk.
4.) 9 kg gick jag upp i vätska! Tack då.

Dag sju, då kom fantomsmärtorna så att jag känner hur den där kanylen körts i benen, det är ngt jag minns fr mina andra operationer.
Mår annars bra.. inte alls lika blå. Och det går åt rätt håll.
Men jag blir lite irriterad på youtube kanalerna som visar smart limpo eller ngn annan lipo, då visar de ju vad kirurgen gör, men de visar inte hur det ser ut dagen efter, och så påstår de att man kan gå till jobbet samma dag, visst det kanske man kan göra, speciellt de patienter de har med på sina videos som har en liten knöl av fett på sitt ytterlår som kanske resulterar i 2dl fett, hon är även vaken.. under proceduren, hon kan säkert gå till jobbet samma dag. Men de berättar ju inte hela sanningen om man säger så.

Dag 8, var på stan.. gått ner nästan all vätska redan bara 2 kg kvar!! Men svullen och går som en anka fortfarande och sitter på kudde, men ändå helt ok, kommer nog inte sova hela dagen idag.
Blå.. är jag, rätt så lättirriterad också.. men ändå..mår helt ok 🙂 Äter bara alvedon 3 ggr om dagen. Känns bra att gördelbyxan börjar bli för stor.

Nu har det nästan gått två månader och jag har redan glömt vilket trauma det var och ser fram i mot nästa lipo!
Benen är betydligt smalare och inga byxor sitter tight på mig, Inte direkt att jag skall byta storlek men det är ändå ett snyggare häng på dem. Jag har gått ner allt som jag gick upp och ytterligare 4 kg.Det tackar man för, eftersom han faktiskt tog bort 4.5kg så är det ju superbra gjort. Huden har dock inte hängt med direkt och det ser ibland ut som en vågig sandstrand… jävligt irriterande.. faktiskt och det känns även när man flyttar sig när man sover, och snurrar runt på madrassen. Men men.. de är smalare!! Lite ojämt ovan vänstra knät, tror jag men det där verkar justera sig för var dag, så det är svårt att säga, man pratar ju om att man inte ser slutresultatet förrän efter 1 år.
Men jösses vilka klossar jag hade förut..

Medmänniskorna som är omkring mig har slutat tjata om hur liten jag ser ut, hela jag ser mindre ut, men det är väl inte så konstigt jag har ju gått ner 12kg med LCHQ också. Och nu syns det mer eftersom proportionerna är mer som de skall över låren.

Med strumpbyxor känns det finemang, och jag har köpt mig mina första shorts och burit dem In Public. Jösses.. flera gånger..! 🙂
Är fortfarande lite slut i rutan kroppsmässigt.. det tar sin tid att recover som sagt..och humöret är inte det bästa.. men inte direkt ont.. dock så är det ju en helt annan belastning nu på kroppen när man sover..så det känns lite konstigt och ömt ibland.

Jag bar mina super-tights efter op i 10 dagar. Dag och Natt. Nu i tighta strumpbyxor…
Men jag inser ju att det behövs ta minst lika mkt till på ovan låret, framsidan och sen ett regält lårlyft.. men det skulle kosta 40.000 minst så ..jag vet inte..ja.. hur det skulle gå till..

SJUKA är att man ändå inte är nöjd.. aldrig.. nöjd.. och nu när låren är minde känns magen större.. Jag har aldrig kännt att jag har stor mage, jag har ju gjort bukplastik! Har ganska så platt mage om man jämnför med en oopererad person. Men nu känns den tjock.. pff Nu får jag sluta ojja mig..!

Men vader och ovan lår är ett måste, tyvärr, skall ta det med Landstinget nu, eftersom jag tycker nog att de kan betala för något.. då jag redan betalt för allt jag redan gjort själv, eftersom jag vet att de inte skulle ha godkänt mig eftersom min BMI är för hög ändå. Men nu kanske… kan man ju hoppas.. annars får jag nog ge mig..och inse att jag inte kan vara snyggast i stan, när man är 35år.