Trinny & Susannah stylar om Sverige

Svenskt livsstilsserie från 2012. Säsong 2. Avsnitt 4 av 10. Trinny och Susannah reser till Uppsala där de möter Vera och Ulf som bott på Hawaii i 20 år och klär sig i 80-talskläder. Trinny träffar även mc-bruden Anne som vill få en mer kvinnlig stil.

via Trinny & Susannah stylar om Sverige.

 

Jag reagerade något på detta program om mamman som hade 4 barn och två av dem var utvecklingsstörda. Det störde mig att det framställdes som om att hon tyckte att det var jobbigt för att hennes barn är utvecklingsstörda, vilket det naturligtvis är. Men samtidigt kändes det inte som att den som filmade och klippte tänkte på att barnen kanske såg detta och att mamman inte dolde direkt att hon tycker att det varit ..skitjobbigt helt enkelt att få handikappade barn. Nu vet jag ju inte hur gravt handikappade barnen är och de kanske inte alls förstår vad deras mamma säger på tv. Men ändå. Det kändes inte heller ok att hennes andra barn skulle höra detta heller eftersom de då skulle kunna få skuldkänslor över att deras mamma mår så här dåligt och t.o.m gråter i TV och känna sig otillräckliga och kanske ta på sig mer ansvar hemma och glömma bort att själva vara barn och ungdom.

Jag tyckte faktiskt inte att det var ok. Och jag undrade vad det var som är så jobbigt.. barn som är handikappade går ju också på dagis, fritis och har eventuellt en ledsagare och kanske t.o.m en avlösare/avlastare, som skall underlätta för hela familjen. Nu var ju dessa barn bara 4 och 6 år gamla så allt det där kanske inte riktigt har börjat. Men ändå. Alla ni som sitter och biter ihop, SÖK hjälp! Ni orkar inte det här själva och det är helt ok, ni är inte stålmannen och ni skall räcka till alla barn och er själva!

En utbränd förälder är ingen bra förälder. Det skall finnas resurser för de som behöver det, det är bara det att Ni måste be om hjälp och söka hjälp inom LSS och allt vad det heter så just ni och ert handikappade barn får den omsorg ni alla förtjänar och har rätt till.

Är barnet under LSS har ni rätt att söka avlastning genom kommunen där barnet är skrivet.

Avlösning i hemmet – barn/ungdom

Avlösarservice i hemmet innebär att ditt barn eller din ungdom tillfälligt får sin tillsyn av någon utomstående, en avlösare. Insatsen gör det möjligt för dig som förälder att ägna dig åt dina andra barn eller utföra egna aktiviteter utanför hemmet. Avlösarservice kan beviljas regelbundet återkommande eller som en enskild insats.

Du ansöker om avlösarservice hos kommunens biståndshandläggare, se kontaktuppgifter i rutan till höger.

Sök mer i din kommun för mer information!

Och kan du tänka dig att arbeta som avlastare/ avlösare så kolla upp det i din kommun också!

 

Annonser