Köp jobb här

En stor härva inom McDonalds Sverige med chefer som misstänks ha sålt arbetstillstånd för 150 000 kronor till utländska medborgare rullas nu upp.

via McDonalds-härvan med sålda arbetstillstånd växer | Nyheter | Aftonbladet.

 

Alltså, det finns väl fler som skulle kunna tänka sig att köpa ett jobb, bara för att få ett, det är ju som att rekrytera personal via bemanningsföretag där bemanningsföretaget tar en viss procent av din lön, så där finner jag inget konstigt alls, där emot vet man ju inte vad det är för lönevillkor som dessa utländska medborgare erbjuds och vad det är för arbete de egentligen utför, så det kan jag inte uttala mig om. Men det borde vara lite mer rättvist, då innebär det ju faktiskt att det finns jobb, och då skall väl Svenska ungdomar ha första tjing? Att utnyttja utländska medborgare är inget nytt med tanke på allt man hört om hur byggbolag tar in folk utomlands för minimal lön och att de åker ut så fort de krånglar. Så jävla tragiskt hur folk beteer sig!

Hur detta kan ha undgått huvudkontoret är för mig en gåta dock!

Men som arbetsgivare är väl det ganska lockande att anställa någon som betalt för att få jobba just hos dem, det betyder ju faktiskt att den nyanställde faktiskt vill jobba och kommer inte sitta med fötterna på bordet och facebooka.

 

Men det finns folk till ALLT!

Det är ju inte första gången man hör konstiga historier om hur chefen beteer sig mot sina anställda även om de är Svenska, jobbar vitt eller svart!

Antingen är det inte Så farligt som det låter, eller så är det ännu värre.

Annonser