Bron får en andra säsong 1

Den första säsongen av den svensk-danska kriminalserien Bron blev en succé bland såväl kritiker som hos publiken. Visningsrätten till den första säsongen är såld till över 50 länder. Just nu pågår inspelningen av den andra säsongen och serien vann nyligen pris som bästa internationella tv-produktion vid brittiska The Crime Thriller Awards. Övriga tävlande i klassen var Homeland, Boardwalk Empire, Dexter och Brottet.

via Bron får en andra säsong | SVT.se.

 

En kvinna hittas mördad mitt på Öresundsbron – precis på gränsen mellan Sverige och Danmark. Saga Norén från Länskrim Malmö och Martin Rohde från Köpenhamnspolisen blir kallade till platsen. Det som till en början ser ut att vara ett mord visar sig vara två. Överkroppen kommer från en känd svensk politiker och underkroppen från en dansk prostituerad.

Gärningsmannen, den så kallade ”Bromördaren”, ger sig tillkänna via medierna. Han har ett syfte med sina brott – att visa på fem specifika problem i samhället som alla vet finns men som alla blundar för. Morden på bron är alltså bara början. Saga och Martin inser att de har att göra med en hänsynslös mördare som har planerat sina brott i flera år.

Bit efter bit i det komplicerade pusslet läggs på plats och spåren och ledtrådarna i utredningen leder Saga och Martin till en man som kan vara gärningsmannen. Medan de kommer allt närmare visar det sig att fallet plötsligt blivit mer personligt för Martin än vad han någonsin kunnat ana.

Otroligt sevärd! Såg den på två dagar! Köp den!

Betyg: MMMMM

Allt så får mig att se allt i sträck, är en 5:a.