Transportstyrelsen orsakar böter

Appar, appar appar.. om det nu ändå kunde fungera.

Nu är det så att det köptes en bil igår. Som var avställd och vid köpet så skulle bilen ställas på av gamle ägaren, så han loggade in på sin iphone och loggade in på på/avställnings-appen från transportstyrelsen. Allt gjordes på rätt sätt.

En kontroll gjordes via fordonsappen och där stod det att fordonet är avställt.

Så förra ägaren loggade in igen och skulle anmäla påställning men fick då upp att det redan är gjort.

Ok, bilen åkte hem till nya ägaren som idag skulle köra bilen till jobbet. Kollade med fordonsappen och fick upp att bilen fortfarande är avställd. Förre ägaren loggade in och skulle göra påställning via datorn, här stod det fortfarande att bilen är avställd även på ”mina fordon” hos gamla ägarens konto på transportstyrelsen. Vi ringde då transportstyrelsens kundtjänst. De informerade oss att bilen är påställd igår. -Jaha, men det står ju avställt?!

De nya uppgifterna uppdateras ikväll informerade de oss.

– Jaha men om jag blir stoppad av polisen, vad händer då?

– Men bilen ÄR påställd, jag vet inte hur polisen arbetar sade han på kundtjänst.

Så det blev ett samtal till polisen.

Polisen sade att om de stoppar vår nya bil idag så får vi böter och dessutom tar de bilen och vi får ta oss hem på bästa sätt som går eftersom även hos dem står bilen som avställd. (antagligen ända till i kväll 22.00).Alltså i hela 26-28 timmar.

Detta innebär att nya ägaren skulle få GÅ hem om han blev stoppad på E18 på vägen hem från jobbet. Eller åka på en regäl taxikostnad fast bilen är rapporterad påställd men i alla register ändå står som avställd så pass länge.

Men tre kronor skall man betala för felaktiga uppgifter?!?!!

25 timmar senare, alltså nu, så är den fortfarande anställd enligt kolla fordons appen.

Så här kan det ju inte vara!

Samtal gjordes med aftonbladet men de var inte intresserade eftersom de sade att ”vi bara antog saker och ting” där av så ringde vi polisen själva och frågade!

Det skulle innebära, GÅ hem 4 mil samt massa krångel för att överklaga böter samt att behöva hämta bilen dagen efter då registreringen gått igenom! Och med tanke på hur byråkratin är i detta land så skulle vi nog bli dömda att betala böterna ändå fast det egetnligen skulle vara transportstyrelsen som skulle göra det eftersom det är deras outvecklade teknik som inte fungerar.

 

36 timmar senare ringde jag en gång till till transportstyrelsen och de sade: eftersom påställningen gjordes på en tid då systemet inte är på, efter arbetstid, så kommer det att updateras med nattens updatering. – Men det sade ni igår också! – Jasså, det sade vi? Vänta lite, måste kolla en sak med en kollega.

 

*väntar*

 

-Så här är det, bilen är påställd här hos oss men den kan inte bli påställd förän en försäkring är tecknad och det är därför ni ej ser det i era app:ar och ni ser den som avställd, men den ligger som bevakad hos oss i väntan på trafikförsäkring.

– JAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.. men det sade inte app:en något om!!