Verkstadsstämpel i serviceboken

Verkstadsstämpel i serviceboken är inte mycket värd, i alla fall inte i mitt fall, hade köpt en bil där det var stämplat och klart för att kamrem skulle varit bytt för ca 1000 mil sedan, lät ju jättebra. Kvitto fanns och på kvittot stod det att underhållsservice var utförd – vilket jag då tolkade som att kamrem är bytt eftersom verkstaden satt sin stämpel just på den posten i serviceboken.

Men tydligen inte, bilen såldes i veckan och den nya köparen är inte glad, han hade ringt verkstaden och frågat om kamrem verkligen är bytt och de sade nej. Men vad skall jag göra åt det? Jag har ju köpt bilen i god tro jag med och verkstaden, Renault i Västerås, har stämplat på posten: Service inkl kamremsbye. Så då är det väl verkstaden som är boven i dramat?

Visst, de vi köpte bilen av kanske visste om det, men de kom ju undan med stämpeln, som de lurade mig på. Därför påstod ju jag också att den var bytt.

Det är samma stämpel och firma som gjort all service på bilen sedan den var ny. Så vad skall man tro om det då?

Jag tänker då inte betala kamremsbyte eftersom jag inte idag äger bilen och även jag har blivit lurad.

Tyvärr inte första gången heller i min bilkarriär, men då var det en helt annan historia som inte hade någon servicebok – utan jag var dum nog att ta försäljaren på hans ord. Men det visade sig snabbt att det var akut att byta den NU och inte SEN. Det är ju bara att bita i det sura äpplet och inte tog den försäljaren något ansvar. Jag har även kommit hem med en Opel som hade fått precis varje sladd till airbags’en kapade eftersom lampan tydligen hade lyst. De pakistanierna hade lekt med tången ordentligt, och det är som sagt bara att fixa. Jag har ju fortfarande blivit lurad och köpt bilen.. och tyvärr får ju jag själv stå för det då. PISS är det men man har inga garantier.

På senare tid har jag ju fattat att kamrem och vattenpump alltid skall bytas vid köp av äldre bil, lika bra att lägga på den summan direkt när man kollar på bilar på blocket. För man kan inte lita på någon. Och folk säljer inte sina bilar om det inte är något fel på dem eller om de står inför en dyr service.

Nu hade jag ju köpt en 2004, Renault, och ändå så gick det åt helvete.. dock inte för mig men tyvärr för den som köpte bilen. Men jag kan ju också känna så här.. han prutade 3 tusen så jag har stått för min del av bytet i så fall.

Jävla luredrejare på blocket!!