Insättning av Valdoxan

Insättning av valdoxan.

 

Jag slutade med Voxa. Inga problem med det, var nog medicinfri i 40 dagar men jag vet fan inte vad ”att må som jag” innebär och eftersom jag är såååå slööö och sååå inte glad… så skall jag nog prova Valdoxan i alla fall. Så blodprover var 3e vecka och ha koll på ögonvitor och urin…gäller nu!

 

1a dagen: vad trött jag blev… sog tabletten ca 2 timmar innan jag skulle sova och började tjata redan efter en timme att jag var trött. Somnade rätt snabbt måste jag säga, lite yr känsla..precis ..när fyllan slår på.. så där lite gungig och yr men ok i humöret… somnade, vaknade microsekunder då och då, jävligt ofta måste jag säga.. men vaknade tidigt för att vara mig.. sov kanske 9 timmar bara! När jag vaknade på riktigt så mindes jag att jag haft 4 drömmar och mindes dem alla 4 exakt. Speciellt den sista eftersom den var sjukt äcklig och räknas nog som en mardröm.

Under dagen var jag aktiv och skrattade och lagade ordentlig middag, handlade, och funderade på att gå och träna men det är kanske att ta i.. men vid 20.00 – 21.00 började jag gäspa och ha mig och snackade om att inte orkar mer nu, och jag orkade inte skratta å Hundraåringen som hoppade ut ur ett fönster eftersom jag tyckte att hälften knappt var med ens, och vad var det där för slut, lär ju komma en tvåa..

Hade tyvärr också socker-koma av att ha ätit ca 150g sura godisar och mådde skitilla, men det hade verkligen inget med Valdoxanet att  göra.  Jag tog min tablett ca 1 timme innan jag somnade och somnade alltså rätt omgående… orkade inte ens HayDay:a

 

2a dagen: Sovit ganska bra.. och inga mardrömmar, mest komiska drömmar.. lite tankar på att jag är en rätt kass flickvän som inte haft sex på snart en vecka igen och därav känner mig lite extra nedstämnd och ful. Inte för att någon gnällt..men chans till sex har ju nte funnits så illa som jag mådde igår pga godiset. Vaknade nog efter ca 9 timmar igen men eftersom jag var själv så kissade jag bara och försökte somna om,det tog en timme tror jag men jag var rätt trött och tung i huvudet som en baksmälla.. (precis som jag blir på propavan) och då var det igår med men ändå lite mer energisk igår kanske.. men jag somnade om och sov 2 timmar till.. sedan halvt paj åkte jag till Orion och åt sallad…. Vägde mig dessutom på morgonen och in såg att jag väger det jag skall så jag behöver inte sura över att jag känner mig tjock, som jag tjatat om i mitt huvud sista två veckorna.

Tunghet i skallen helt klart.. kanske inte skall ta Valdoxan varje dag nu i början? Men det står Ta en, varje kväll, till kvällen... På nätet tar folk dem till natten…så OK.. till Natten får det bli efterom jag tydligen blir trött på dem. Kanske t.o.m efter sex då 😛

Annars inget att anmärka på, och detta med att jag känner mig tung i huvudet och seg och halft förlamad i kroppen är ngt jag haft hela våren, men nu är det bara på ett annat sätt… men eg ingen skillad..kanske lite mer påtaglig… typ orkaaaaaaaa röra armen när jag skriver.. böjer hellre fingret ur led… Men det ser ut som att jag stavar ganska rätt iaf… hjärnan är nog med… Inga skratt idag ÄN… får se när pojkvännen kommer..hur det eg står till.

 

Dag 3: tung i huvudet… Men det är åska och regn ute också. Svårt att veta vad som är vad. Tog en Celsius… Hjälpte inte direkt. Tungheten försvann vid nio på kvällen kanske. Varit rätt pratig men ändå tyst och halvsur. Hade en stressig mardröm i nått men det var mest en känsla av att han lurade mig, Jävla bror… Så en ny känsla bearbetades. Tänkte även igenom hur jag skall kunna ha sex .. jo.. vänta med valdoxan tills vi säger godnatt helt enkelt. Ok… Ingen direkt känsel i vare sig där eller läpparn, munnen alltså . Konstigt men helt ok till en början med. Hoppas att jag kan sova utan att vakna femtio gånger…
Kan inte påstå att jag hetsäter eller tröstäter…det är bra. Men inte heller att jag matvägrar. Hittar tom på nya maträtter. Så det är ju positivt. Städat lite smått också, men efter att jag tagit mig för något sådant blir jag jättetrött, men inte sömnig ..seg och lite otrevlig kanske.

Tappar saker ibland. Men skrattar åt det och kan tom dra ett skämt… Att trycket ute är helvete, har jag alltid lidit av.

Dag fyra: Lite aggressiva känslor idag. Irriterande att jag måste betala för två åk och kostnaderna tar ju aldrig slut. Sov tyngre inatt. Vaknade bara två gånger. Men på dåligt humör. Vädret är jätte bajs …vad skall man göra.. huvudet är ok.. Men lite trött och seg.. tappar saker och humöret.. lite skiter i allt, just idag, och inte särskilt glad över något. Får även totalt utslag av ostädad bil, badrum och lägenhet…men orka ? !

Dag fem: Vaknade bara 2 ggr inatt och det var skönt, gick upp kl 9.00 och det var ju konstigt.. och jösses vad dagen blirännu er tråkig när an inte sover till 14.00.. blir ju en massa tid som man inte har något o göra på, och inte vill göra något heller.. men jag var iaf med o tvätta bilen idag. Blev trött, i kroppen och trodde jag skulle ta en napp där vid 15.00 men somnade inte, men det brukar jag inte heller… men sen skulle jag till optikern så det var bara att gå… humöret har väl varit lite utmattad…men ändå ok.. vaknade och bad pojkvännen och hälsa på och det uppskattade han.. även om vi inte hade samlag så hade jag iaf lite lust att dra i snabeln.. och det konfunderade honom resten av dagen iaf… -Varför blev det som det blev i morse? – För jag vaknade pigg, antar jag… o  du var naken.. pga vädret har jag lite ont i skallen idag med.. och lite förstoppad kan jag nog konstatera att jag är..och det måste vara medicinen eftersom jag aldrig har annat än diaree .. men förstoppad är kanske fel ord, nu är det inte diaree, utan grötigt…

 

Dag sex: Vaknade bara 1 ggr i natt och det var skönt, gick upp kl 11.00 med tung huvudvärk och konstaterade att jag nog sovit för mkt.. somnar nämligen omgående när jag släcker lampan..så har det varit hela veckan…, förutom en natt..då tog det 90min… annars lite osocial idag… värme är inte min grej direkt… åt en regäl frukost iaf… Jag följde inte med o sola.. får nog nog av det i juli skulle jag tro.. Nu lunch. Tog mig till träningen..var fantastiskt. Sedan chattade jag med några vänner och då menar jag tre stycken samtidigt. Vilket jag aldrig gjort. Jag är rätt tyst online också. Men idag blev det en hel del gjort. Kollade två avsnitt av nya serien vi följer. Orphan black, hur bra som helst. Och nu skall vi sova..igen…

Dag sju klockan är sju strax.. Varför är jag vaken!? Fyra timmar är lite väl lite. Men jag vill till Ica. Det är ju inte öppet… Väl ? Hade svårt att somna i natt, inte helt svart ute och för varmt inne… Sova på dagen verkar inte fungera just vid tillfället. Men jag får väl bli trött kl 18.00 då…vad gör det? Lite träningsvärk som stör också..ja. somnade som en stock vid 01.00.

Dag åtta sovit otroligt bra. Lite direkt pigg ändå..men ..lämna mig ifred… Orka…vara social ..men så fort han gick så städade jag lite och rensade till kaninen och gick sedan o träna. Röstade också .. så det är gjort… Pizza senare…efter träningen… Vet inte hur det ligger till med hungern nu sista veckan… Har ju även lite PMS och varit bilsugen, godisbilar alltså… I övrigt är det svårt… Att säga.. är dock lite paranoid att jag äter för mkt så jag skriver upp allt.. ligger på ca 1600-1900kcal per dag.. lite mer de dagar jag tränat… Känsla av otrolig fulhet har väl infunnit sig hela dessa åtta dagar… Och känner mig allmänt konstig i kroppen… Otroligt irriterande. Men nu skall jag sova igen… Halv två…redan. Då sover jag nog till tolv iaf imorgon.

Humöret är inte mysigt eller glatt… Men det är det aldrig vid PMS.

Dag nio fortfarande aktiv. Dammat igen…för tredje dagen. Skrubbat duschen, tvättat och tränat… Inte Surat så mycket men inte helt social fösta timmarna. Sovit helt ok. Vaknade tolv… Tror jag somnade rätt sent. Kanske två, halv tre… Kände mig matt i kroppen vid träning.. men inte så konstigt.. varit där tre dagar g rad.. känner mig fortfarande ful. Dock…

Dag elva inte en bra dag idag. Det är så otroligt otrevligt att sitta vid matbordet med någon som alltid måste läsa på något, mobilen, ketchupflaskan, mjölk paketet eller aromatburken. Det innebär att han vill inte umgås med mig utan måste läsa sig bort om allt annat utom mig. Att sedan kolla på romantisk film gör mig bara ledsen eftersom det inte är så där, mellan oss, ingen uppmärksamhet ingen närhet. Men ihop skall vi vara?
Jag fattar inte. Jag kommer och är aldrig glad. Kommer det alltid vara så?

Dag tolv inte en helt ok Dag idag heller… Men nu pratade jag iaf… Jag sade att spegeln måste ut från lägenheten eftersom den är helt fel och man ser tjockare ut än vad man är och jag tål inte det. Att bli äldre inte känns ok och att detta med gråa hårstrån inte är ok men att jag väntat på att håret skall ta sig innan jag färgar det men att både spegeln och torr hy, glest hår och grått hår får mig att känna mig ful. Detta med mjukis kläder hemma får mig att känna mig enormt ful och fet men det tog jag inte ens upp för inte tvingar han mig att sätta på mig myskläder.. nej. Men om jag ändå känner mig ful från början så kan jag lika väl ha myskläder. Vi pratade också om Madde. Att den historien helt enkelt knäckte mig och att jag aldrig kommer få veta vad som fick henne att vända ryggen åt mig. Men jag har ändå spekulerat i att det var före julafton då hon sade att Matteus var sjuk och att de inte kunde komma men att några dagar senare varit där och då lät det som om hon glömt att hon sagt att Matteus varit sjuk då… Jag kollade inte med en kontrollfråga utan jag märkte det bara. Och det var ju efter det som hände på Harrys här i Kristinehamn och jag har tänkt och kommit fram till att hon antagligen blev väldigt besviken av att jag inte hoppade in och försvarade henne när hon blev påhoppad av en tjej.. och dessutom inte lät Jonas komma fram då jag tog beslutet att vakten skulle få sköta sitt jobb. Jag förstår att hon säkert blev besviken på båda oss två men sedan extra besviken på mig eftersom det var jag som hindrade Jonas. Men jag hade druckit minst och ansåg mig göra det rätta. Det hade bara blivit värre om vi alla tre hade slagits med de där tjejerna som var påtända. Något annat kan det inte vara…varför hon hatar mig så. Killen min säger att hon mådde ju riktigt dåligt efter det där så känslorna för henne kanske inte är helt rationella …och dessutom verkar hon ha fiender annars hade det där inte ens hänt. Jag menar hon var h bråk tre gånger på samma kväll… Så, det har han nog rätt i.. Och vänner har hon ju inte och det finns ju en förklaring till det. Hon försökte, men det gick inte… Nya kompisar varar kanske en månad .och sedan visar sig det riktiga jaget och då fungerar det inte längre oavsett vad som utlöser det. Men han förstår ju att jag blev helt chockerad över detta beteende då jag aldrig ens upplevt att någon är irriterad på mig ens. Aldrig haft fiender eller att någon uttryckligen säger att hon hatar mig. Det är chockerande för någon som är så inställsam som jag är.. eller så är jag inte det längre helt enkelt och därför blev det så här.

Det som är skönt är att han får mig att känna mig helt normal, att det är ok att vara ledsen över att misslyckats som väninna. Beklagar verkligen…Madde.

Jag gick och träna…duktigt… 55min ..helt ok en dag med PMS och gråtit en hel del.

Dag fjorton ..nu är jag svullen i hela kroppen och känner mig fulast i världen. Och det hjälper inte mig alls. Jag har tränat väldigt hårt en vecka och jag vet inte om det är därför eller om det är protein eller salt brist…svettats som aldrig förr…ju… Gått upp ca 2.5kg vilket inte känns ok. Äter ca 1800 kcal per dag och tränat ca 450-550kcal per dag. Men vilat nu h två dagar och inväntar att kroppen skall lägga av med att Jävlas med mig… Jag har också börjat tänka om..alltså inget påverkar egentligen mitt humör och välmående… Dock så sover jag bättre nu och är mer pigg på dagen… Vilket har fått mig att gå o träna… Men jag mår inte bättre… Typ ler och skrattar… Det finns inte nu heller… Och nu börjar jag tycka att jag lika väl kan ta insomning istället för en massa annat och speciellt då denna tablett verkligen kan påverka levern.. vilket oroar mig… Skall på min fösta blodprovstagning om åtta timmar…

Min sömn är ca 8-9 timmar.. vilket är ett måste och jag sover bra…måste jag säga.. men varför svullen om buken och fötter, armar och ansikte? Så nu har jag bestämt att sluta.

Skall nu sova på stilnoct istället eftersom sömnen är avgörande för mitt välmående. Men det verkar som jag fortfarande är immun mot den eftersom jag inte ens blir hög.

Tack ändå … Och bara två dagar utan valdoxan är jag inte lika svullen. Gick ner ett kg i vätska direkt. Lite illamående om kvällarna i fyra nätter men sen är det ok ändå. Sover ok också… Fast börjar känna av att jag inte har något mot nedstämdhet men skall försöka motverka det med bra tung sömn var tredje natt iaf.