Doudenal switch och proteinbrist

Jag har alltid varit intresserad av kroppen, och jag tror det började med att jag fick veta att jag hade blodbrist och b12 -brist, men eftersom järnet/blodet inte ville gå upp i värde av infusion, (intravenöst) så började jag LÄSA om vad som egentligen DRIVER kroppen, jag läste om ALLA miniraler och vitaminer (FUNKTION OCH BRISTSYMTOM) och hamnade sedan på aminosyror och FATTADE helt plötsligt.

Det var ju bara att prova! Efter 4 dagar med proteinshakes 3 ggr om dagen kollade de mitt blodvärde igen och det hade stigit enormt mycket, DET VAR INOM REFERENSEN NORMAL. De frågade vad jag gjort och jag sade att jag drack proteindrinkar och då sade de ”precis ja…hmm..det är klart”… jag hade fått infusion 5 ggr och de blev helt chockade över att mitt värde gått neråt. ”så kan det inte vara”.. NÄ men så var det.

Man kan få en fingervisning om man har b12 brist och ens ALBUMIN är får lågt. Många har symtom även om de är inom referensvärdens nedre gräns.. men det skall ligga mellan 36-45.. Detta värde är dock ganska: DAGENS VÄRDE, eftersom man måste underhålla denna med B vitamin KOMPLEX, SOM innehåller ALLA B vitaminer då det finns 1-12. och protein.

Jag har kontakt med min kirurg hela tiden och han lyssnade på mig även om han helst vill att jag ska äta torkat kött, men jag kan inte bryta ner det och får då inte tillgång till proteinet och därför så är det bara pulver som gäller. Jag tar nog inte upp mer än några % från ägg, kött och fisk/fågel.. Men det är eg skitsamma VARFÖR, för mig fungerar det att ta två drinkar per dag.

Men är du ny inom detta så kör 3, var 6-8e timme.. inte tillsammans med mat, utan som mellanmål. Den på morgonen är viktigast då man varit i fasta under natten. Jag känner direkt om jag börjar SVULLNA i kroppen och då tar jag en drink direkt. TRÄNING gör att jag måste ta en extra den dagen då det bryter ner kroppen så pass. Jag tycker ALLA borde prova. Med åren går det mer och mer utför och varför skall man köra kroppen i botten och kanske få bestående skador? Vitaminbrist kan leda till alla möjliga hjärnskador, vilket tyvärr är KÄNT iaf i Göteborg, Sahlgrenska.

Jag har hållt på med detta i 4 år och orkar inte mera, så jag har frågat om de kan återställa min tunntarm.. och de ska de, sade han. Detta är för DYRT att hålla på med livet ut…. Jag är TYP frisk om jag inte slarvar med proteinpulver, b, b12.. men blir sjuk inom 24 timmar om jag slarvat!…

Jag kan inte bygga depåer som kroppen klarar sig på…*suck*.. övriga vården säger ”men så här kan det inte vara, det är inte sant, men du har K och E och b12, kalcium och kalium, folsyra brist..*kliar i huvudet* aaa..kanske”..Jag har iaf inte fått något annat alternativ…och VC gör som jag säger. Just nu är det mitt låga kolesterol och blodsocker som gör mig fundersam, men jag mår OK, så det kanske inte är så mkt att fundera över just nu.