Sprickor på tungan

I tungdiagnostik påvisar tungans utseende  olika hälsoproblem:

En skåra mitt på tungan som inte når fram till tungspetsen ser kanske inte så dramatisk ut, 
men kan antyda att du har en känslig mage och problem med matsmältningen. Troligen lider din kropp av näringsbrist av all den dåliga mat du slänger i dig.Märken av tänderna på tungan är också ett tecken på näringsbrist i kroppen.Sårig tunga med småsår är även det ett tecken på näringsbrist. 
Oftast så är det ett tecken på brist av järn och/ eller B-vitaminer  som saknas i din kropp.Har du en lätt brännande känsla på tungan så kan det betyda att du har för mycket magsaft och du har magproblem.
 Du äter säkerligen för mycket fet- och salt mat.Svullen tunga med vit beläggning antyder att du har för mycket slem i kroppen.
 Det kan även betyda att du har mycket bakterier i kroppen. Du har säkerligen då också en höjd jästnivå. Det visar risk för svampinfektion, 
du kan hålla på att bli sjuk i influensa eller att du äter  för mycket mejeriprodukter.En tjock gul beläggning på tungan tyder på att din kropp håller lite för hög värme. 
Då får kroppen brist på ”goda bakterier som skyddar mot sjukdomar.Om beläggningen sitter längst bak på tungan bör du vara uppmärksam på tjocktarmen.Om tungan är röd på spetsen tyder detta på känslomässig upprördhet ochstress.
 Kan bero på skilsmässa, sorg, vrede, något du inte bearbetat eller att något tynger dig. 
Det kan vara nått gammalt som du fortfarande har i tankarna och som går och gnager inom dig. 
Det tyder på känslomässiga spänningar. Känslosvallningar stör kroppen och får den i obalans.
 Du kan ha överproduktion av stresshormoner och dessa gör att du ständigt går 
och tänker på vad som oroar dig. Du äter med säkerhet mat som dämpar din oro.Röda prickar på hela tungan visar också att kroppen är stressad, såkallad traumatunga, då är det dags att ta det lugnt. Finns prickarna längst fram på tungan tyder det på en obalans i hjärtat.En blåröd tunga betyder att du har problem med blodcirkulationen.Är tungan svullen i mitten har du problem med förstoppning.Horisontella sprickor, små sår sprickor/skåror i tungan kallar man ofta för ”kattunga” det är ett tecken på dåligt näringsintag. 
Symtomen i samband med detta är trötthet,depression, energibrist och matthet.
 Den som har kattunga har syndat i många år med frosseri av onyttigheter. Nu börjar kroppen verkligen ta stryk av all skräpmat och det är verkligen en supervarning innan de riktigt farliga sjukdomarna slår till.Har du skummande saliv är det ett tecken på inflammationer i magsäck och tarm.