LCHF för överviktsopererade

LCHF för överviktsopererade ser lite annorlunda ut än ”vanlig” LCHF.

När man är gbp-opererad har man utsatt kroppen för stress i form av svält. Dessutom går den mat GBP:are äter direkt ut i tarmen och det kan orsaka oss diverse jobbiga reaktioner och DS:are har minimal tid att i cc ta upp näring. Börja med att utesluta det uppenbara: Spannmål (ALLA former, vete, korn, råg, havre och glutenfritt alternativ-mjöl) och socker i ALLA former. Byt ut matfettet mot smör och kokosolja men öka INTE fettmängden i början utan vänj er vid att leva utan spannmål och socker. Tänk på att proteinerna är viktigast för oss, därefter kolhydraterna i form av näringsrika grönsaker, gärna feta ”grönsaker” som avokado, nötter etc

En oopererad äter sin önskade vikt i protein och det dubbla det i fett och max 5% kolhydrater, de ligger på en energinivå på ca 1500kcal/dag om de vill väga 75kg. Man brukar säga 5% kolhydrater 20% protein och 75% fett per dag. Vi skall hålla oss inom dessa % också men tänka dubbelt det, pga att enligt studier så tar vi endast upp 20-40% av fett och ca 30% av protein och 100% av kolhydrater. Ni ser själva här att vi inte kan äta som en oopererad utan måste lägga på 60-70% på fett och protein för att uppnå samma reslutat och då är det bra om dagsintaget ligger på minst 2500 kcal. För duodenal switch är ett intag på 3300kcal ännu bättre.

Meny:

160g pannbiff lindad m bacon, paprika tzatziki + tomat, stekt I smör och extra oilja på tomaten och paprikan. 825kcal, 78g fat 16g carbs

12472708_10153701451164032_193281732963488460_n


 

30g Paprika, aubergine, zucchini, 30g grekisk yoghurt, 20g salsaröra, tomat, 3msk olja, 20g smör, salt och peppar samt en karré på 160g kött.

921 kcal, 85g fett, 10g kolhydrater.

11218869_10153696485584032_4755105965672750546_n


 

Äggfriterad bläckfisk med grekisk sallad med extra olivolja och 70g fetaost.

719 kcal, 58g fett, 11.5g kolhydrater.

12932909_10153691699619032_1173982109490371253_n


 

30g Zucchini, 30g aburgine, 1 röd paprika, 160g kotlett, 50g fet grekisk yoghurt, stek i 30g smör and 2msk oilja.

970kcal, 14g carbs, 80g fat.

12977170_10153689594914032_3140918254201917092_o


 

Frukost:

Frukost: 3ägg, 140g bacon, 25g smör. (dela upp måltiden på två omgångar om så önskas.)

1269 kcal, 101g fett, 4.5g kolhydrater.

12974547_10153696493264032_3580874629562254338_n

Reslutatet blir ca detta och man kan räkna med en viktminskning mellan 1hg-2hg per dag.

12987042_10153701456624032_8337153927303788499_n 13010908_10153701457314032_6558011756999268912_n

Annonser