Nya vetekransen Kristinehamn

Läget på lokalen är utmärkt, men det känns fortfarande att det inte är klart, mysfaktorn är bara medium det har kommit in lite färg, elementen är de som är coolast i inredningen. Det är för skarpt ljus och för lite akustiktak, vilket man blir både trött i öronen och ögonen av.

Dessutom är utbudet, för att vara ett bageri (?), väldigt dåligt, bara det klassiska och ingen överraskning. Det är oklart varför det inte finns laktosfri mjölk (eller t.ex kokosmjölk för de som inte tål mjölkprotein, eller de skall inte kunna fika eller? Eller ska de nöja sig med svart kaffe.) Flera glutenfria alternativ så som olika muffins eller varför inte vaniljbulle? Att bara ha Biskvi och Budapest är inte ett utbud att skryta med och vi vill också fika. Jag tror konkurrerande fik åtminstone har 7 olika alternativ för oss med veteallergi.

Jag önskar latte med Alpro’s kokosmjölk, för oss med mjölkproteinallergi… SNÄLLA. Den är lika skumbar som vanlig mjölk.

Dessutom trodde jag det var ett bageri men det framkommer inte tydligt vad som erbjuds eftersom det inte finns en enda skylt om utbudet som tex. sallader och om det finns glutenfria alternativ, de kanske har bakad potatis utan att vi vet det ens..

Inredningen är ok, men stolarna är lite slitna och skrangliga och tyvärr är ju diskarna… jösses.. är de från fyndboa?

Och arbetskläderna är inte fräscha…. ska man ut bland gäster så kanske är inte träningsbyxor särskilt fräscht, säkert skönt att springa runt i, men det ser inte bra ut.

Räkorna är bra! Hoppas bara det är lika dana räkor som serveras i räksalladen som ligger på räkmackorna.

Latten och Cappuccino är utmärkt nu – efter lite träning, krämig skum och bra styrka på kaffet. Och barristan är trevlig och ler och välkomnar en. Charmig. Men jag saknar laktosfri mjölk eller kokosmjölk.

Tror det krävs en till personal eftersom allt är jämt slut och tillgång till att ta vatten själv önskas. Servetter är ofta slut och skedar, man kan ställa ut en tillbringare med vatten så man slipper störa kön för ett glas vatten.

Dessutom är det kallt i lokalen. Jag fryser ihjäl. Värmen borde höjas lite så de coola elementen får komma till sin rätt och kanske lite affischer på varma landskap så man kan drömma sig ifrån rusket? Eller varför inte avvara en vägg för lokala konstnärer som får hänga ut sitt verk?

Jag vill gärna gilla detta men… det andra stället erbjuder större utbud för oss som ej tål mjöl.

Precis Godkänt blir betyget.

Annonser