P4 extra Utan Lotta Bromé

En folkkär kvinnlig profil på Sveriges Radio utreds för sextrakasserier. En extern utredare har satts in för att titta på fallet, där flera medarbetare har vittnat om trakasserier. Vittnesmålen handlar också om olämpligt beteende under en längre tid.
I veckan som gick blev utredningen klar, men SR har vägrat berätta om profilens framtid i företaget. Cilla Benkö har sagt att hon fått en genomgång av utredningen.
– Den visar beteenden och ageranden som vi i företagsledningen anser är oacceptabla på Sveriges Radio. Utifrån det har vi fattat ett antal åtgärder. De åtgärderna har vi bara kommunicerat till de som är berörda, sa Cilla Benkö på torsdagen.

via Sveriges Radio ger inget besked om profilens framtid | Nöje

Jag tycker det är konstigt att alla kvinor på p4 skall få en stämpel på sig om att vara denna misstänkta profil.. istället för att säga att det är Lotta Bromé som inte är sjuskriven för att hälsa på hennes sjuke far utan för att hon är under utredning.

Varför skall alla kvinnor på SR -radio skämmas bara för att det finns en med storhetsvansinne som inte kan hålla händerna eller tungan i styr?

Vad finns det för logik i det?

Varför inte skydda framtida medarbetare genom att vi alla får veta vem vi skall hålla oss ifrån?

Jag bara undrar, varför man skyddar förövaren med inte offren? Varför skall offren kunna bli fler offer i händerna på denna skyddade profil?

 

Nu äntligen kom expressen med namn och ifrågasättande, men SR vägrar samarbeta.