Engagerad läkare

En engagerad läkare är viktigare än en korrekt läkare?

Jag blir lite mörkrädd faktiskt när vårdcentralen återkopplade med mig om mina ryckningar i ögonen och mina provsvar på mina kalciumvärden/kalium/natrium..

Hade han läst journalen innan han tänkte så hade han inte ringt och sagt att jag har en genetisk abnormalitet som kan vara orsaken till att jag har lågt kalcium och att jag borde prata med en specialist på endokrin om det.

Jag svarade att jag var på endokrina för ca 5 år sedan och jag haft låga värden redan då och faktiskt i 12-14 år troligen och ingen yttrade sig om det eller hade något annat än att skriva ut ”Kalcium Forte +D”, jag har ätit ökad dos sedan april utan resultat.

Att jag är magsäcksopererad hade han inte en aning om och jag orkade inte upplysa honom om det.

-Hur är det med ögonen nu?

-Jag har ätit sänkt dos i 3 dagar och har inga ryckningar alls längre sade jag. Det har helt gått bort sedan jag sänkte dosen. Jag upplyste honom också då han lät tvivlande, att jag får alla möjliga symptom när jag är övermedicinerad så att jag är inte förvånad.

Han tackade för sig och jag lade på och skrattade.

Alla mina brister kommer ifrån att jag bara har en tiondels magsäck och att min tunntarm är 75 cm…

Så det där läkarna spottar bara ur sig saker! Men han lät engagerad och gullig..fast han skulle sluta sin tjänst imorgon.

Jaha…