Hemorrojder

Hemorrojder

Jag har två små ärtor som jävlats med mig de senaste 3 åren. Men nu efter denna studie på en person är avslutad eftersom jag kommit på vad som påverkar ärtorna är så är min professionella utlåtande: hormoner.

Inte mat, inte spices, inte motion, inte hygien, inte, inte…

Mina styrs enbart med hur min konvertering av T4 till T4 = TSH är… Detta suger väldigt mycket, eftersom man inte kan ställa in medicinen på microgrammet, för i mitt fall, om jag äter 150, så bränns det och ärtorna är ömma så jag inte kan tänka på något annat än just smärtan och inget hjälper mot dem, förutom att höja till 175 mcg. Men då twitchar mina ögonen och min syn blir helt suddig och jag blir helt knäckt av att inte se och att det rycker i underlocken.. Men ont i rumpan har jag då inte.. dessa ärtor är dessutom inte fyllda, och inte ett dugg känsliga..

Men 150/162 eller 162/175 ger mig  fortfarande brännande känsla i hela ändtarmen och ärtorna är halvfyllda och mina ögon känns som de fått rengörningsspray rakt i ögat.. och dessutom så börjar min navel läcka var och stinker illa så fort mitt tsh närmar sig 1.0… Naveln skärper sig också när jag sänker dosen, men då börjar rumpan göra ont i stället..

Så – vad gör jag nu?

Vilket hormon styr smärtcellerna i röva? Det skulle jag vilja veta så jag kan KÖPA det så att jag slipper ha ont i röven så att jag inte kan göra något på hela dagen.

Smärtan är från att jag gått på toa kl 10.00 till 21.00… Så det är fan inte snällt.. det känns som jag har eld och nålar i röva.. =(

Nu har jag äntligen börjat med hormonet T3 och det har förändrat hela min röv-historia, efter första höjningen 6mmcg till 12mcg så försvann smärtan och har varit borta sedan dess, nu äter jag 25 mcg och (fick dessutomsänka T4 regält då jag fick grov huvudvärk istället) men det har verkligen hjälpt hela musklaturen i rumpan, förut har jag inte ens kunnat komma in där med kräm, men nu rör sig analringen som den skall och är normal vid ändtarmstömning. Jävligt bra och jag hoppas att det inte är ngn placeboeffekt för det räcker med att ha gråtit av smärta i över 2 år pga att analringen inte vill fungera som den skall.