Spöksymptom – magen

Jag var typ helt normal igår, jag åt omelett med kycklingkorv som vanligt och till lunch risröra med grönsaker.. drack en kaffe, och före varje måltid även 1 tsk ekologisk med moder äppelcidervinäger. Åt även lite köttsoppa. Sedan vid 18.30 började jag må dåligt, det går inte att beskriva men det närmaste är väl blodsockerfall? Mår illa och får en konstig känsla i magen och tarmarna, blir irriterad och seg och kokade ris och försökte äta lite ris med köttgryta (mest morötter), efter 20 min mådde jag lite bättre men inte bra.. lade mig i sängen och skulle vänta… Äsh, jag tar en halv tesked socker.. och inom 3 minuter var jag typ frisk, men då blev jag deprimerad istället för vem fan vill äta socker som medicin? Hade ett päron varit lika effektivt? Jag hade ju nyss ätit fikon som är otroligt söta.. och om det var de som gjorde att jag fick blodsockerfall, varför får jag det då inte av rent socker? Jag har känt mig frisk av att äta 30 g toblerone och hånat mig själv efteråt. Jag vill ju inte ens ha sötsaker.. inte salt heller.. men jag dör nästan utan rent socker, nu senaste perioden har det hänt 2 ggr i veckan.. och efteråt är jag helt slut.. orkar inte mer och väljer att gå att lägga mig ändå… Så tragiskt.. blir ledsen av att det skall övermedicineras med piller, vinäger, proteinpulver och nu socker?

 

Jag äter ju inte LCFH nu för tiden utan bara strikt glutenfritt. Eftersom jag har insett att jag aldrig vaknar om jag inte får 0.5dl okokt ris eller en potatis.. bara protein och fett mår jag inte bra på längre… det fungerade några år, men inte längre. Men jag håller mig runt ca 100g kolhydrater per dag och ändå mest av fett och sen protein.

Jag har ju hört att man kan få mindre cravings av sött med vinäger, och min mage fungerar inte utan vinäger så att sluta med det finns inte på kartan..Kanske skall prova lite mindre bara.. Men att få lågt blodsocker…  HbA1c min är 23 både före mat och efter mat. Väldigt konstigt… och bra mår jag inte. Jag har tyvärr inga andra sådana prover som kan påvisa hur jag var före jag började använda vinäger som magsyra… Men dessa anfall gör mig totalt utmattad, och vad skall jag göra, ta några sockerkorn då och då?

HAHAHA, man skulle ju inte äta socker!?

Men socker har aldrig varit mitt problem, jag har inte gått upp i vikt sedan jag lade till lite ris/potatis och morötter till min diet.. jag väger samma de senaste 3 åren. Jag äter ju även glutenfritt godis när jag vill, vilket inte är ofta nu för tiden..mest som medicin, inte som godis, mumms mumms… blä!

Jag har även lågt, zink, kolesterol och calcium och D3 vitamin.

Allt hänger ju på magsyran och den har jag ju fixat – men det tar väl tid att kroppen skall börja jobba som den ska.