Halsbränna

Halsbränna eller svullen mage och brännande och tryckande känsla i magen och tarmar och ut mot ryggen är inte skönt, och väldigt vanligt om man har hypotyreos eller är magsäcksopererad.

Vad får man åt det? Jo, omeprazol.

Men det är ju helt fel, vi har brist på magsyra, fast det känns ju som om vi har för mkt, och att tillsätta omeprazol då förvärrar ju bara symtomen så man tar en till. Fast omeprazol skall man bara ta en gång om dagen och under kortare period.

Men har du halsbränna så är det pga för LITE magsyra och inte för att du har för mkt. Reflexen fungerar nämligen inte med för lite magsyra, du kan googla hela youtube om detta. Läkemedelsföretagen säljer gärna omeprazol eftersom du kommer ta den 3-5 ggr om dagen och du blir aldrig frisk.

Men hur blir man frisk?

Ja du, något som heter Ekologisk äppelcider vinäger av tex Markatta (ofilterad) så att ”mother” är med, och det är just det som gör dig frisk redan första dagen. Tag 2 tsk med 2 dl vatten minst 5 min före mat eller medicin så kommer du öka upptaget och nerbrytningen så som kroppen hade tänkt sig att vara. Men med åren, efter 30 i alla fall så behöver kroppen stöd, men inte av omeprazol. Skall du äta kalvkött eller starkare mat så kan du ta 3tsk med 2.5dl vatten före måltid. Skulle du mot förmodan få gas och ont i magen efter måltid så komplettera med lite till. Det försvinner inom 20 min – det är extremt svårt för kroppen att bryta ner just protein utan magsyra och våran diet har gjort, tillsammans med vår ålder att denna process inte fungerar optimalt, och kommer troligen aldrig att göra det. Du kommer gå mer regelbundet på toa och förhoppningsvis så blir förstoppningen/diareen ett minne blått. En del behöver dock lite mer så som 5 tsk äppelcider vinäger.. men vi opererade behöver bara 2 tsk. Vi har ingen riktig magsäck! Vi kan inte ens producera magsyra så detta är vadvi behöver från början!

Eftersom upptaget blir bättre och att tarmrörelserna blir bättre och effektivare så kan det finnas en riktig trevlig ”bi”-effekt – viktminskning! För detta med att vara förstoppad får en inte att gå ner i vikt direkt, och diaree gör det inte heller då man gärna lägger på sig vatten eftersom man är uttorkad, mineral och vitamin upptaget blir bättre eftersom hela systemet kommer börja gå i rätt takt! Så jag har iaf hållt min anemi borta i 3 år nu. Det är skönt!

Äppelcidervinäger som är filtrerar hjälper ingenting.

Det måste vara den grumliga!

Helt naturligt syra alltså.. ingen medicin och en flaska som räcker i 6 veckor! Så det blir faktiskt billigare också! Men framför allt, slipper vara en fisis och en diareeare och värk i magen och smärta i magen när man ätit en bit kött och för mkt lök.. Jag har t.o.m varit på akuten av smärta då min magsäck svullnad som en boll och att det bränner upp i strupen, självklart så ville de lura på mig omeprazol som hjälper i ca 7 minuter och den blir det samma drit igen! Nä du.. lite äppelcider vinäger och jag har inte haft ont i magen på månader! Något som kräver en extra skvätt syra innan måltid är köttfärssås.. det händer något med köttet om det får puttra så där och det gör förbannat ont! Ett tips bara! Äter böner och lök och grönsaker som jag vill nu =)

Grattis till ditt nya liv.. Gå in på youtube nu!

 

kung-markatta-äppelcidervinäger-ofiltrerad-750-ml-0