Varför har läkare rätt att bestämma att jag ska lida?

Varför har läkare rätt att bestämma att jag skall lida hela livet? Jag har hypotyreos, eftersom jag har hashimoto som troligen utlöstes av sexuella övergrepp när jag var barn. En läkare sade bara att jag har hypotyreos och jag har sedan dess ätit levaxin 170-200mcg i ca 20 år. Jag har aldrig fått alternativet att prova T3. Jag har alltid haft låga värden T3 gärna under referensen eller precis på lägsta referensen och har haft enorma nervsmärtor i 12 år och aldrig varit ok någonsin vad jag vet, men jag trodde ju att det bara ”var så”.. jag har nämnt T3 några ggr då internet kom och att patienter i vissa landsting kunde få T3 utskrivet, men det fick aldrig jag. Dessutom så fick jag aldrig prova en annan T4 medicin än just Levaxin, men efter 22 symtom och livet sög helvete så krävde jag att få byta till euhtyrox. Då konverterade jag bättre, hormonet T4 till T3 så jag t.o.m behövde nya glasögon. Jag orkade träna och vara normal några timmar om dagen. Men min T3 nivå var aldrig bra utan bara precis över referensen, men i mitten av referensen om jag var övermedicinerad med en T4 mellan 20-26 – men det går inte att leva så! Sov 16 timmar om dagen och dålig i magen och ledvärk och apatisk och allmänt levande död. Jag har ju berättat om min analsmärta och det är ju bara nervproblem! Det fick ju över direkt nu med den grekiska medicinen T3 som jag nu äter och dessutom har jag halverat min T4 dos så alla biverkningar från den är ju nästan borta.. jag är inte 100% inställd än men det är skillnad som på natt och dag! Det viktigaste var ju att nervsmärtorna är borta för jag har gråtit dagligen över dem, inte över dem, utan av smärta, och det tyckte läkarna att jag ”skulle leva med”.. men räcker det inte med 7 år analsmärta? Det är inte ett kirurgiskt ingrepp jag behövde (vilket jag inte heller fick för det var så liiiitet problem”…) utan nu med bara 6mcg T3, alltså en minimal ökning så försvann smärtan! Hjärnan vaknade också! Ödem försvann…jag blir knäckt över tanken på att jag kunde ha left så där på 22% tills dagen jag dör, till vilken jävla nytta då? Nu lagar jag mat! Jag handlar mat! Jag äter såklart prickfritt och mitt TPO-ak är under referens! Jag fuskar aldrig! För det är inte värt det. Jag är en av få patienter som tar min medicin som jag skall, äter som jag skall, motionerar som jag skall och sover som jag kan. Ändå har jag haft ett helvete fram tills nyss.. nu förväntar jag mig ju ändå skov som dyker upp eftersom hashimoto är ju ändå hashimoto och stress dödar! Eller att jag själv lyckas övermedicinera mig, men det tror jag inte.. eftersom jag kollar varje vecka nu när jag har introducerat T3.. eftersom INGEN BRYR SIG OM MIG FÖRUTOM JAG SJÄLV.

Fuck off.

Hur orättvist är det inte att i vissa landsting så får man T3 utskrivet men i vissa inte!? Min läkare sade att det var förbjudet i Värmlandslandsting.. jaha, så ..jag ska bara leva så här halvt död.. och inte ens kunna gå på toa normalt? Men de tror liksom inte att mina symtom är från medicinen eller för låg T3 nivå.. men jag skall SKRIKA NU ATT 99% AV MINA SYMTOM ÄR JUST PGA DETTA!

Tänk er att – hypotyreos som man har hela livet… – och en läkare som får mest bonus av att sälja just Levaxin – aldrig bryr sig att tänka på att patienten kanske mår bättre på något helt annat. Tänk om de gör så där med andra patientgrupper också? De koniska livslånga.. jag blir fan mörkrädd.

Jag vet mkt väl att börja med T3 bara så där inte är helt ok, men jag har läst och studerat i flera år innan jag gav upp och testade, och jag kommer då aldrig sluta!

En smartare läkare sade till mig att att ha för lite T3 är lika dåligt som att äta T3. SÅ då får väl jag välja själv eller? Jag har ju hellre ett kortare ok liv än ett jävla helvetes liv utan T3.

Fuck off.