Farligt salt

Sedan jag började med den här  pink Himalayan salt så har jag haft ont i huvudet. Nu har jag slängt denna och är redan bättre. Helt sjukt. Fått feber och huvudvärk i 5 månader av detta och krångel med sköldkörteln och puls och blodtryck. Fy fan.

3e dagen nu utan Himalayan salt – känner mig nu helt frisk, ingen huvudvärk, inget kryp i huvudet, inget tryck på sköldkötteln och normalt blodtryck. 107/70 puls 74.. Vilket är ca 6 över det jag själv brukar kalla min normala puls…  Jag läste min dagbok i mobilen om mina dagliga symtom och insåg att jag hade tagit kort på detta salt 30/9 -2019 och i början var det ju varmt så jag tog en salt shot, ca 0.5 tsk salt med vatten men efter 5-6 veckor började huvudvärk och tryck och mycket var helt mongo.. jag tog ju inte saltshot på vintern men saltade ju fortfarande min mat med Himalayan fram till 1 februari då jag för första gången började fundera på varför jag alltid hade ont i huvudet och små feber och att det kändes som om hypofysen hade svullnad. (LOL, I know, men det kändes så!!) jag bytte då ut saltkar mot vanligthavssalt, samma som jag alltid brukar använda och då hade jag bara Himalayan saltet på bordet.. mina symtom blev ju bättre, hade mindre feber.. menändå feber, enligt mig… och nu i måndags slängde jag saltet och blev betydligt bättre redan inom 24 timmar.. och nu har det gått 65 timmar och jag har för första gången sedan slutet av november, inte ont i huvudet..

NU kan jag ju inte påstå att detta gäller alla Himalayan salt – men troligen.. utan just den som är på bilden! Det konstiga var att min väninna också har fått blodtrycks-rusningar på 140/90 några gånger under våren.. hon har också bytt sitt salt till Himalayan salt, men jag vet inte om det är samma sort. jag ska fråga henne! Inte samma, utan en annan sort.. men nu har ju ju också läst online om andra som säger samma sak och att en del inom endokrina faktiskt vet om det. Men hon fick salt-skräck och lade ner salt helt och har inte haft samma problem igen.. inte för att hon har kopplat just Himalayan salt och det som hände med hela kroppen! Jag berättade imorse för henne att jag hade 144/92 förra veckan några gånger och vilopuls på 92 och trodde jag skulle dö av panik! Och då mindes jag att hon sagt att hon också haft hjärtrusningar sista halvåret..

Jösses..

Dag 4: Har läst online en hel del i natt och hittat flera som råkat ut för samma sak nu och kanske är det speciellt för oss med hypotyreos / hashimoto men om vi reagerar så kanju faktiskt inte vara bra för någon. Jag har myrkryp i skallen och gäspar en hel del, syresätter mig annorluna och är mer pig, sov bara 7 timmar igen istället för 12 och mår betydligt bättre.

Dag 6 utan Himalayan salt: Blodtryck 107/65 och vilopuls 78… sov bra och vaknade efter 8 timmar.. lite ont i skallen fortfarande men känner inte av hjärtat. Utgår från att min vilopuls kommer vara normal runt 68 nästa vecka kanske… jösses.

Dag 8: Blodtryck 107/65 puls 64, alltså helt normalt nu… Lite över 37.2 i temp forfarande , min normala är 36.6,  men min kropp kämpar ju fortfarande så febern lär ju finnas ett tag till. Jag vet inte hur lång tid avgiftning tar. MEN jag har fortfarande konstig blöt fläck på huvudet som rör sig lite över hela skalpen.. det känns som när ett blåmärke släpper… annars så är det helt klart godkänt… Men jag är väldigt känslig mot gift just nu, så som utsläpp från bilar, rök och målarfärg och rengörningsmedel och alkohol då stiger blodtrycket igen till 120/80 men bara tillfälligt. Tål inte att vara i dessa ångor av gift mer än 1 minut men det är ju inte som för två veckor sedan då jag nästan började spy av förgiftning och säcka ihop helt och hållet… Så jag är helt klart övertygad om att det är just himalayan salet som är orsaken till varför jag har mått som jag har mått och att jag nu sedan i november nästan mår helt normalt. Utgår ifrån att mitt blodtryck inte kommer hoppa så där till 120/80 när jag varit fri av gift en längre tid.. men 120/80 känns knappt.. däremot 140/92 kännes åt helvete!!

Blä!

Dag 10: Blodtryck 95/65 puls 65, så jag har det jag alltid har nu, men jag hade ändå lite feber igår 37.3.. och jag fått för mig att jag har högt blodtryck lite hur som helst eftersom jag känner och hör hjärtat mer nu, antagligen för att jag lyssnar nu, känns som om det är hårdare slag, men troligen inte då trycket är sänkt till mitt normala som jag alltid har haft. Kommer säker ha lite halvpanik ett tag tills jag litar på mig själv igen.

 

Symptom jag hade redan i November var: ticks i ögat, vänster öga ryckte och hade sig, jag började få feber 37.7 och hade blodtryck på 120/80 som jag aldrig haft förut.

December: småticks i ögat bara, antagligen för att jag använde mindre salt eftersom det inte var varmt längre så den lilla dosen miskade jag ju på automatiskt.. hade feber 37,4.. och tryck över sköldkötteln.

Januari: Hade börjat fundera på detta nu på riktigt och bytt ut ena karet mot havssalt igen, bara ticks ibland, troligende dagar jag hade extra feber och mer ont i huvudet så att jag tog en shalt-shot igen med vatten. Hade feber på ca 37.2-37.4 lite hur som helst, och tryck över sköldkötteln. Var snurrig i huvudet och kändes typ som hjärnblödning och .. tryck i öronen och kunde inte andas djupt..

Februari: samma som i januari men även sjuk i influensa och förkyld så, brydde mig inte så mkt om alla symptom. Tryck i huvudet fast inte ont.. obehagligt men hanterbart, och tryck över sköldkötteln, tryck i öronen och kunde inte andas djupt..

Mars: Andas som om jag skulle få panikångestattack, längst upp i bröstkorgen… kan inte syresätta mig själv, öppnat alla fönster.. vet inte, tror inte jag har saltat maten extra eller något men fick hjärtrusningar och låg på 144/92 med puls 92. Tryck i öronen och kunde inte andas djupt.. Mardrömmar om katastrofer och 37,2 i feber och puls for mellan 82 fast jag skulle sova…och 92..tryck i huvudet som om hypofysen vore för stor och tryck över sköldkötteln. Kunde inte dammsuga utan att nästan dö.. Började läsa min dagbok och insåg vilken förändring jag hade gjort.. jag skulle ju byta till ett bättre salt.. inte..något som nästan tog livet av mig.

 

In only about a quarter of the minerals in Himalayan pink salt are nutrients that the human body can or might be able to use. The other three quarters are not recognized nutrients and would be better classified as contaminants. They have no known health benefits, and many of them are known to be harmful. The list includes many poisons like mercury, arsenic, lead, and thallium. It includes radioactive elements: radium, uranium, polonium, plutonium, and many others. Radiation causes cancer, and even tiny amounts are potentially harmful.