Kaliumbrist

Potassium brist, kaliumbrist..

Är det mitt problem just nu? Alltså som magsäcksopererad och hashimoto så åker jag på allt känns det som.. jag har haft stenont i skallen sedan 5 veckor.. jättekonstig huvudvärk som inte påminde om den huvudvärken som jag hade innan.. nu var det ju så att jag hade ont i axlarna, djupt ner i axlarna och när man tryckte där så rörde sig smärtan i skallen som gav en skarp redig smärta och en känsla av kallt vatten som fanns där inne och ibland som om jag hade en iskall hård lång spik rakt ner i huvudet. Jag har ömma fläckar på hjässan, mitt i där den ihåliga punkten är, bakom den och framför den, det är olika varje dag.. Jag åt penicillin 1 feb tror jag eller så var det 1 mars.. och varit konstig i magen sedan dess såklart och det onda började någon gång efter det.. lite hur som helst i kroppen men främst i axlar och nacke, de var helt kalla och ömma.. jag kunde röra huvudet och armarna utan problem..

Kalciumbrist ger oregelbunden hjärtrytm och puls och blodtryck och huvudvärk, lite feber, och förstoppning och ont i nacken och deppig och trött och ‘air-hunger’ och nervissues..

Jag har ju haft allt det där lite hur som helst senaste två månaderna.. och jag börjar känna mig helt utmattad och helt slut av att inte fatta vad det är.. så nu skall jag testa detta..jag är inte bäst på att äta 12 bananer om dagen eller 3 kg sallad.. men jag äter grönsaker varje dag och potatis flera gånger i veckan.. men det kan ha varit just penicillinet som stökat till mig… eller!? Det visar sig ju om några veckor.. 4 dagar senare med 1000 milligram kalium per dag så är mitt huvud betydligt bättre men jag är moody och skör…

Jag återkommer då… vet fortfarande inte men det känns som hjärtat iaf stabiliserat sig sedan jag lagt till kalcium i kosten/dosetten… kan fortfarande vara övermedicinerad på T3, pollenallergi eller undermedicinerad av T3 och T4.. inte fan vet jag..

Vanliga symtom på kalciumbrist

 1. Osteoporos (benskörhet som leder till benbrott)
 2. Hämmad tillväxt hos barn
 3. Svaga naglar och torr hud
 4. Avdomnade och stickande händer, fötter och ansikte
 5. Dåliga tänder och blödande tandkött
 6. Huvudvärk
 7. Överhoppat hjärtslag /fladder / högt blodtryck / högre vilopuls
 8. Inflammation i skelett och leder
 9. PMS och mensvärk
 10. Håravfall
 11. Förstoppad.
 12. Sämre syresättning av kroppen.
 13. Moody.
 14. Sömnbesvär.
 15. Pirr tandköttet.
 16. Små feber.
 17. Muskelkramper i nacke och leder.
 18. Ödem i anklarna.

Vi behöver olika mycket kalcium i olika stadier i livet. Nedan följer Livsmedelsverkets rekommenderade intag dagligen när det gäller kalcium – underhålls dos, alltså inte när du verkligen har låg dos då ökar du på *3..

 • Spädbarn 6-11 månader 540 milligram
 • Barn 1-5 år 600 milligram
 • Barn 6-9 år 700 milligram
 • Barn, tonåringar 10-17 år 900 milligram
 • Vuxna 800 milligram
 • Gravida och ammande 900 milligram