Glutenfritt bröd

Recept


0.5 dl vatten.
0.5dl majsstärkelse
Blanda de två först.
Ca 1.5-2.5dl majsmjöl, vitt eller gult eller blanda
1 msk olivolja.
Lite salt..
(ett helt ägg om du vill men då krävs det ca 1dl mer mjöl, då blir det mer brödsmak än naan-smak.)

Blanda till en deg. Ev lite mer mjöl om detr kladdigt. Mer vatten om det inte blir en smidig deg.

Platta ut 5 bollar till platta ‘plättar’ ej för stora..

Värm stekpanna på hög värme och rikligt med olivolja.
Fiska upp plätten med en stekspade och vänd ner 2-3 st i stekpannan bredvid varann. Ca två min på varje sida tills du gillar färgen. När oljan försvinner in brödet häll på någon msk till emellan bröden.

Jag brukar skölja pannan då jag steker de sista två bröden.

De är godast halvvarma. Kalla är inte gött…