Svtplay

Så stört att det inte buffrar så som Youtube, så man vet vad programmet håller på med istället för att bara hacka och snurra och frysa i fem minuter, de sänder live live istället för att förbuffra och sedan köra. 🙄

Blir utmattad på svtplay.se 🤔

Annonser

LAS och våldtäkt

Med osäkra anställningar är det lättare att bli utsatt för utnyttjande. De flesta verkar ha missat #Metoo och vad Löfven försökte koppla till. Mycket sorgligt i direktsändning.

Med osäkra anställningar gör cheferna som de vill och lockar med fast anställning bara du suger lite kuk… När tjejen sen tröttnar så blev det ingen förlängning och chefen kan förföra nästa provanställd/praktikant/timanställd…

Mer fitta till grisiga chefer tycker alla som inte fattade och skrattade.

Detta är att likställa med våldtäkt.. Eftersom om chefen dessutom våldtar någon utan fast anställning så är risken stor att ingen anmälan görs pga just det – eftersom alla behöver en inkomst och inte bli uthängd som ett offer.

Häng ut svinen istället… Speciellt i en otrygg anställning då det gärna är helt överlagt från chefens reptilhjärna sätt…pga just att det är lätt att bli av med det problem han ställt till med.

Sänkt dosen

Eftersom en höjning var helt fel trots att TSH på över referensen så här jag nu sänkt dosen… Läker snabbt nu och det enda som egentligen är störigt är naturligtvis att kroppen gör ont konstant.

Tror jag får labba fram ett mellan läge om detta inte stabiliserar sig. Mitt TSH borde ha ökat mer nu såklart och det är ju inte rätt…

Men vad ska jag göra då om det inte fungerar att höja?

Stanna på det som var… Men det var ju inte heller skönt… Sänka lite… Inte optimalt än…

Jag har ju alltid undrat varför jag inte känner min kropp, trots träning fem gånger i veckan. Men nu drar det och sliter lite väl mot och smärtsamt.

Känner mig också pluffsig, jag är inte svullen utan känner mig tvärtom, att allt säckar ihop och att jag har en tom påse potatis på mig… Lös och slapp i muskler och det lilla hull jag har… Väldigt otrevlig känsla.

Hår och hud är stabilt.

Humöret är ostabilt – mest då det är åska och tryck ute vilket det är och har varit en längre tid. Inte vidare lycklig som jag där en sväng. Men visst, jag är fortfarande inte helt frisk från övermedicineringen.

Sömnen är djup och effektivt och jag sover 7-8h.

Hungern är ostabil.

Magen är stabilare.

Hjärnan är vaken.

Tv4play hackar krånglar

Så sjukt sämst att driftinfo inte kommer upp så att man slösat tre timmar på felsökning i onödan. Kunde ej logga in mellan 17.00-20.50…andra sidor släpper fram en banner åtminstone efter 15min. Och sämsta servrarna måste ni ha då det hackar satan i bild och ännu värre i reklamen. Att man dessutom inte kan se live pga överbelastning eller vad nu felet är. Orkar inte. Krigat i flera veckor med tv4Noplay. 😧😠

Eurovision 2018

OMG how difficult can it be?

First Semi and second Semi are very different. The first one felt like I was in school looking the Children perform.  The scenography was zero. The second semi had a lot of scenography – and also the artists built up their own stage on the ordinary boring stage.

But the big problem here is the sound… why can I hear the microphone bump and breathing? Its so annoying and therefore I didn’t like any songs this year… I liked 3… Lithuania, Malta, Austrailia and Sweden.

This makes me so bored. It also seamed like SVTPlay had major issues streaming this.. so shit.

I am not impressed this year – it was shit…

And the odds? Who are you people???

Övermedicinerad Euthyrox

Mina symtom började med:

Munsår på båda sidorna

Blåmärken 21 dagar senare

Skavsår läker ej fullt ut

Irriterad och inget tålamod

Öm runt ögonen

Öm under kindbenen som om ansiktet höll på att förfalla

Små ögon

Grova stickningar i bröstkorgen

Difus värk i ryggen och på foten

Ont i hypofysen

Tryck över halsen

Dödsångest

Panikångest

Sover längre..

Dock så är mitt FT4 ok..men TSH för hög…

Men undermedicinerad är jag inte.

Ferritin stegrar åt helvetet (275)

Ätit nu 175 i 5 dagar.

Vilket troligen var åt fel håll då allt blev sämre. Går nu ner på 150 för att senare prova 125.

Nya värden på Euthyrox

Ätit Euthyrox 150mcg (samma dos som jag hade med levaxin) nu i 6 veckor och Måndagens provsvar visade TSH är över referensvärdet och ferritin har ökat från 150 till 275 igen. Natrium har gått från 142 till 137.

Sjukt irriterande.

Fast ändå den bästa åtgärd som gjorts under de senaste 20åren ren helvete, att byta bort levaxin mot Euthyrox eftersom jag NU inte har några symtom att peka på ens.

Var livrädd att mitt ferritin var nere på 6 igen men nä.

Sista året har mitt ferritin gått från 35-304-270-175-150 byte av medicin-275

Mitt T3 är sämre än sämst…så det är nog dags att läkarna måste inse att jag konverterar inte T4 till T3 i min lever som jag ska.

Men är ändå riktigt nöjd.

Inte ens svullen och endast värk när jag väl har tränat. Alltså normal träningsvärk.

Bara sexlusten som lyser med sin frånvaro.. Men så har det ju varit de senaste 12åren…minst.

Får se vad jag ska hitta på nu då..ska testa 175 ett tag – men redan nu, dag två känner jag stickningar i bröstområdet. Får se om jag står ut med det ett tag.

Känslig mot färgämnen

I sådant som är ätbart och medicin, varför då?

Röd, gul, grön blå, vit m.m…

I andra karamellfärger kan det vara citronsyra och alkohol med vete i produktionen – samt coca-colas sockerkulör 150d är till 99% utvunnet och producerat med / av vete.

Sluta upp med det tack!

Poop

Inget fel på Levaxin

– Vi kan i den här analysen inte se några brister i kvaliteten på läkemedlet Levaxin, säger Ann-Kristin Arvidsson, Läkemedelsverket. Vi råder de som upplever besvär i samband med behandling med Levaxin att vända sig till sin läkare

Läkemedelsverket.se

Men hur förklarar du det att man blev helt symtomfri med tex Euthyrox från att att haft ett helvete i ett år och att läkaren inte hittat något fel?

Käften!

Euthyrox

En vecka med Euthyrox.

Enorma förändringar.

Myxödem på överarmar, fotanklar och korsrygg är borta.

Sover 7.5timmar

Inte så gasig i magen

Pigg och skrattar

Tydliga hunger och mätt-signaler

Sover djupt och stabilt

Tål laktosprodukter bättre

Normal klitoris – man hittar den

Orgasm

Bajsar ovanligt liten mängd – det känns konstigt. Inget osmält kommer ut.

Mindre magvärk

Ögonen känns bättre

Lite tryck över sköldkörteln när jag är hungrig

Bättre hud

Bättre blodtryck har nu 109/60 förr 95/56.

Tappar inget hår alls i duschen

Träningen – återhämtningen är snabbare

Men fortfarande lite stickningar på höger sida bröstet, som jag haft ett år.

Alla andra skandallösa symtom som levaxin orsakat mig är putsväck

Nya Euthyrox

Svaret från Merck,

Än så länge är inget datum fastställt för när den nya formuleringen av Euthyrox® ska lanseras i Sverige.

Den nya formuleringen av Euthyrox® (levotyroxin natrium) är ett krav från läkemedelsmyndigheter i ett flertal länder, för att få snävare specifikationsgränser av mängden levotyroxin, vilket innebär mindre variation av mängden levotyroxin under produktens hållbarhetstid och mellan olika batcher. Den nya formuleringen är en förbättring för patienterna eftersom man får en ännu mer precis mängd av läkemedlet som behövs för att behandla sin sköldkörtelsjukdom. Förändringarna i formuleringen påverkar inte effekten eller säkerhetsprofilen av Euthyrox® och den aktiva substansen (levothyroxin natrium) är identisk.

Den nya formuleringen av Euthyrox® finns idag tillgängligt i Frankrike, som var det första landet att lansera den (under namnet Levothyrox®) i mars 2017. För den överväldigande majoriteten av de 3 miljoner patienter som behandlats med Levothyrox® i Frankrike har övergången från den tidigare till den nya formuleringen varit effektiv, utan några rapporterade symptom.

I de specifika fall där patienter har rapporterat biverkningar under övergångsfasen, har den franska läkemedelsmyndigheten (ANSM) utfört en säkerhetsstudie som har lett fram till slutsatsen att de rapporterade symptomen är i linje med de som upplevts med den tidigare formuleringen. ANSM framhöll att “inga nya typer av biverkningar har setts, som är specifika enbart för den nya formuleringen”. Merck är därmed helt övertygad om kvaliteten och säkerhetsprofilen för den nya formuleringen av Euthyrox®.

Gällande lansering av den nya formuleringen i andra länder, så kommer Merck att ha ett nära samarbete med hälsomyndigheter och andra tillsynsmyndigheter, läkare och patientorganisationer för att tillsammans med dem säkerställa att övergången till den nya formuleringen av Euthyrox® blir så bra som möjligt.

I enlighet med hälsomyndigheterna rekommenderar Merck alla patienter att inte byta eller avsluta sin behandling utan medicinsk rådgivning och att kontakta sin allmänläkare eller endokrinolog för individuell justering av läkemedelsdosen under övergångsperioden.

Merck

Nicklas Söderblom – käft

Kritiken: ”Ingen vågade säga någonting”
För Söderblom kom det som en chock.

– Jag var helt säker på att inte bli utröstad. jag kände att jag var lagledare och att de behövde mig i laget. Alla tyckte det var konstigt, produktionen med, säger han.

via Nicklas Söderblom fick lämna Robinson – blev mordhotad | Aftonbladet

-Va, det var inget konstigt alls och jag skrattade ihjälp mig när jag insåg att tanken inte ens slagit honom, och jag svor högt när chansen kom om att få byta lag, men så smart var han ju inte eftersom han inte är särskilt lyhörd – enorm brist på empati och klassiska psykopatdrag.

4 röstade på Nick, 3 på Jim och 1 på Carolin. Det hade aldrig blivit 7 på Viktoria vilketsom.

I början fick man höra ”jag har tränat, jag är van att leva utan mat, de andra kommer inte klara det lika bra som jag”.. JAHA DU.. det såg inte ut som att du var så uthållig att leva på kaloriunderskott mentalt i alla fall…

Tyvärr påvisades det, så som det var klippt i tv, ett enormt kvinnohat och helt klart en karl som skulle kunna stämplas med #metoo varnings-stämpeln.. skyll inte det på mig, utan på klippningen, men det du sade på utröstningen var ju inte klippt.. så där visades trynet rakt i rutan och du kan skylla på någon annan än din breda käft.

Tyvärr fattar ju inte denna karl att TYSTNAD är bättre än att han öppnar sin ”AMERIKANSKA” KÄFT. Inga fler intervjuer smarto.

Skäms.

BÄSTA Robinson-ever!

Vilka nötter.

Se upp, Euthyrox receptbyte

Hur skiljer sig Euthyrox och Levaxin?
Euthyrox har en annan tillverkare (Merck) och formulan på tabletten skiljer sig något från Levaxin. Medan innehållsämnena i Levaxin är laktosmonohydrat, majsstärkelse, gelatin, magnesiumstearat och talk, är innehållsämnena i Euthyrox laktosmonohydrat, majsstärkelse, gelatin, magnesiumstearat och kroskarmellosnatrium. Förutom att det är talk i den ena och kroskarmellosnatrium i den andra, kan även mängder och relationer av innehållsämnena skilja sig åt. Enligt uppgift från Merck kommer en ny formula (varav 17.000 franskmän rapporterat in biverningar) av Euthyrox att lanseras i Sverige under året, där bland annat laktosmonohydrat är utbytt mot mannitol (dolt gluten). Datum för när detta kommer att ske, är inte klart. Vid byte av formula är det, precis som vid byte mellan Levaxin och Euthyrox, viktigt att vara vaksam på förändringar i måendet och vid behov följa upp med blodprover och eventuell dosändring.

Euthyrox finns i Sverige i doserna 25, 50 och 100 mkg. Genom att kombinera 25 mkg-tabletten med 50 eller 100 mkg, möjliggörs även dagliga doser om 75, 125, 150 och 175 mkg.

via Upplever du plötsligt problem med din Levaxinbehandling? – Sköldkörtelförbundet

Barnäktenskap

Regeringen röstar endast på sitt egna förslag. Som Alliansen och SD kommer rösta nej till bara för att det inte var deras förslag/version… så slutar det med att vi har gifta gubbar med barn ändå.

Läkemedelsverket meddelar

Jag hoppas de kontrollerar kontaminering i tabletterna också utöver aktivt ämne och hjälpämnen samt utsöndringshastighet.

https://lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER—2018/Lakemedelsverket-foljer-upp-Levaxin/

Läkemedelsverket följer upp Levaxin

den 28 mars 2018

Den senaste tiden har Läkemedelsverket sett ett ökat antal reklamationer och biverkningsrapporter på Levaxin. Läkemedelsverket har inlett analyser av Levaxin som ett led i tillsynsverksamheten.

Läkemedelsverkets laboratorium utför regelbundet kvalitetskontroll på läkemedel som säljs i Sverige. För att välja ut vilka läkemedel som ska kontrolleras bevakar Läkemedelsverket olika områden. Ett bevakningsområde är att följa reklamationer från apoteken.
Läkemedelsverket kommer att utföra en oberoende analys av ett antal tillverkningssatser av Levaxin mot bakgrund av det ökade antalet reklamationer och biverkningsrapporter som inkommit. Analyserna genomförs för att säkerställa att den aktiva substansen återfinns i den mängd som är deklarerad samt löses ut inom rätt tidsintervall.

Läkemedelsverket kommer att utföra en oberoende analys av ett antal tillverkningssatser av Levaxin mot bakgrund av det ökade antalet reklamationer och biverkningsrapporter som inkommit. Analyserna genomförs för att säkerställa att den aktiva substansen återfinns i den mängd som är deklarerad samt löses ut inom rätt tidsintervall.

Delning av levaxin

Gör en läkemedelsanmälan /biverkningsrapport till Läkemedelsverket.

 

Det finns ju inga 150-burkar att köpa nu så då får jag äta sex 175:or per vecka. Och för att inte ha en hel dag utan levaxin då delar jag en tablett och tar ena halvan på onsdagar och den andra på söndagar.

Idag tog jag en halv och räknade med ett helvete. Men nä..rätt pigg..men harklig i halsen, lite toerhosta vid 17.00 och mina båda ben somnade runt 18.00 och kramp i fötterna runt 22.00…

Annars pigg, glad och endast lite träningsvärk eftersom jag tränat idag – jag känner skillnad på träningsvärk och levaxinvärk.

Ätit för lite eftersom det känns som att jag bara får i mig 200g mat…

Effektiv dag. Ingen hjärndimma. Inga direkta konstiga symtom för en som känner av fel direkt . Inga stickningar i bröstet på hela dagen.

Lite skum värk i tarmarna dock.. Kanske matsmältningen är påverkad något.

Annars verkar detta ok…från en burk med utgångsdatum 02/2019.

Jag litar inte på den här medicinen ändå. Eftersom jag sist mådde megabra i två veckor och sedan helt död av smärta.

Burken innan var ännu värre. Kolla tidigare inlägg. Fy fan, vad ostabila dessa är.

Just nu känner jag mig lite sjösjuk – ska äta något ändå

Levaxin biverkningar

Tillverkare: Takeda

Ätit en 150 på listan i fyra veckor. (upptäckte det idag tyvärr). Den räddade mig från burken innan. Mådde utmärkt i ca två veckor. Sedan blev allt segt och värken växte och jag blev depp av den ständiga värken som aldrig försvann och jag kunde knappt röra mig, värre och värre för varje dag. Och nu fyra veckor senare får jag SÅ megaont i kroppen – kan typ inte ratta ratten eller gasa med foten, svinont i leder och anklar och svank. Tog prover i måndags som var mkt ok. Men detta går inte. Tog en 150 från en annan burk som inte finns på listan och blir helt frisk. Tog från gamla burken igen och blir helt handikappad…, från nya burken igen, helt frisk igen. VAD FÖN ÄR DETTA FÖR SKÄMT?

Denna burk ger mig Ett symtom. Burken i feb gav mig 22 andra symtom.

Jag pallar inte detta 😦 känner mig otrygg.

Samma produkt annan smak

När jag köper mjukost/kaviar/påläggsskinka, så smakar ju inte den exakt lika dant varje gång, samma innehåll kanske, men blandats annorlunda, ibland är det så illa att jag måste slänga det. Så batch-fel sker hela tiden. Men med livsviktig medicin borde det inte få förekomma.

Kvalitékontroller my ass Takeda Pharma.

Mina symtom levaxin

Gör en läkemedelsanmälan /biverkningsrapport till Läkemedelsverket.

Sedan i maj 2017 har det varit väldigt jobbigt och konstig och nu börjar jag verkligen tro att det här med utgångsdatum 08-2019 +12-2019 att göra alltihop.

Pressad TSH 0,01 och skyhögt T4 -23- utan förändring av dos.

Mitt ferritin steg åt helvete.. 304 hela sommaren utan känd orsak

Höga Levervärden utan känd orsak Alat/Asat 1.69-1.89

Svullen i ansiktet och näsan anklar, smalben, sväng, hals

Febertoppar

Tappade hår

Kliande hårbotten – kändes som om hårstråna satt löst

Utan känsel i fingrarna och muskler, huden

Huvudvärk mitt i pannan

Känslorna på ytan

Kunde inte äta mer än barnportioner

Kunde inte få orgasm

Klitoris hittade vi inte ens

Illamående efter 19.00

Yrsel

Svettningar

Öm i tänderna

Blödande tandkött, fast det var inte det som var ömt

Insomnia

Vaknade varannan timme i 5 månader

Såg inte frisk ut

Navelkrångel – den varade

Hörde min egen puls i huvudet

Trånga hörselgångar

Mentalt Ostabil och förkrossad

Ödem som gick fram och tillbaka

Stickningar i hjärtområdet

Kramp i hjärtområdet

Torraste hud jag någonsin haft

Ofokuserade ögon, svårt att avståndsbedömma var foten når marken

Osmart, kunde inte sjunga med i mina favoritlåtar, göra korsord eller svara på en vanlig fråga, kunde inte stava….läsa…fokusera. Aldrig haft det problemet förut.

Mensproblem. Kom för tidigt och rediga blodbad – asont

Tyck över halsen

Aggressiva känslor

Hopplösthet

Vaknade aldrig mentalt

Ljud i öronen sporadiskt

Stenhård i magen

Megadiaree

Öm tjocktarm och öppning – kunde inte sitta eller stå pga öm öppning

Mustorrhet – ingen känsel

Torr i munnen

Gasig i magen

Utstående mage då och då

Halsbränna (aldrig haft det förut)

Svettattacker vid matintag

Diarré när jag drack mer än två liter vatten på en dag.

Finner inte ord och svårt att bygga meningar.

Fler symtom som jag inte minns just nu.

Allt det där försvann med en ny burk daterad 02/2019….redan efter två dagar blev det konstaterat.

Har ätit från 09/2019+12/2019 som orsakat helvete