Provtagningar

Jag känner lite att jag inte tror på provtagningar…

För ca 5 veckor sedan hade jag ett D vitamin på 16. Referensen är 50-110, ferritin 110

För 1 vecka sedan gjordes det 3 tester på en dag, kl 08.00 (fastande) och 11.00 (efter frukost) och 13.00 (efter en lunch med bakelse till efterrätt).

Kl 08.00 har jag 50 i D -vitamin värde och 368 i B12 -värde. Blodsocker 5,4, långtidsblodsocker 0,23 (referens från 0,27), ferritin 64

Kl 11.00 har jag 43 i D -vitamin värde.

Kl 13.00 har jag 59 i D -vitamin värde och 588 i B12 -värde. Blodsocker 5,4, långtidsblodsocker 0,23 (referens från 0,27), ferritin 60

 

Vad är detta för hitte på?

Och hur är det då med mitt TSH och T4 och T3?

 

D vitamin brist

Asså.. hur fan ska jag få upp D- vitaminhalten i kroppen?

Jag kombinerar t.o.m olika D- vitaminer under dagen och det helt utan reslutat!! Jag har ätit torra tabletter från holistic och i oljekapsel och flytande och flytande i kombination med K2, och torr kapsel i kombination med K2 och tillsammans med mat och utan och på tungan och bara svälja med vatten.

Ändå är jag på D-värde 16.

Jag tar testat olika märken och inte lyckats vara inom referensen en enda gång de senaste tio åren.

Nu tycker jag ju inte att jag lider jättemkt över detta kanske, lite konstig acne men ingen direkt trötthet och seghet som jag tror kommer från just detta. Grov kalciumbrist har jag. Jag tror ändå att min kropp använder det jag stoppar i mig men har inget lager och vid provtagning då efter att jag har fastat i ca 16 timmar så finns det inget mätbart.

Men jag vet att ha D vitaminbrist är faaan inte bra – så det känns ändå inte bra. Och hur mkt pengar som helst flyger till att söka en bra tablett/olja. Känns som att jag bajsar ut mina pengar.

D vitamin från mat är inte att tänka på då jag inte har en fungerande Tunntarm eller magsäck.. så… Vad finns det för förslag.

En gång var jag på semester i 3 veckor och inte ens då hade jag D- vitamin fast jag stekt i solen i flera timmar varje dag.

Blev bara uttorkad och utmattad. haha…

Hashimoto och värmeslag går inte hand i hand.